Kabinet wil EU-topbaan voor Timmermans

Het kabinet probeert minister Frans Timmermans aan een Europese toppositie te helpen. De regering wil dat Timmermans volgend jaar de Britse Catherine Ashton opvolgt als buitenlandchef van Europa. De buitenlandchef is een soort minister van Buitenlandse zaken van de EU. Hij geeft leiding aan de ambassadeurs die de EU over de hele wereld heeft. Dat Timmermans kandidaat is zegt RTL te hebben gehoord uit goede bronnen. In het najaar van volgend jaar treedt een nieuwe Europese Commissie aan. Bij de formatie van Rutte-II is afgesproken dat de PvdA aan de beurt is om de nieuwe Commissaris te leveren. Het kabinet zet hoog in en is begonnen met lobbyen voor Timmermans. De kandidatuur van Timmermans lijkt kansrijk, zegt RTL. "Zijn cv is indrukwekkend genoeg om hem de post te gunnen. Zijn talenkennis (Engels, Duits, Frans, Russisch, Italiaans) zit hem zeker niet in de weg." Minister Timmermans wil niet reageren op zijn kandidatuur.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Wegpromoveren naar het as van het Europese kwaad.

 2. knier

  Gauw weg met die niets kunnende narcist !
  Alleen jammer dat in de politiek een nietskunner er niet gewoon uitgeflikkerd wordt maar als beloning een baantje wat nog drie keer zoveel schuift krijgt.

  • Janneke van Vught

   Enorme prutsers worden in dit land op handen gedragen dat weet je toch.

   (in antwoord op knier)
 3. Anna

  Tuurlijk ook Timmermans is een eerste klas hypocriet en zakkenvuller , PvdAers zijn de meest walgelijke baantjes jagers die hier rond schuifelen , kijk naar het verleden van die zgn. sociale niksdoeners , zakken geld kado gekregen ( niet verdiend ) voor niks noppes nada , dieven en rovers en dat noemt zich socialisten , mag ik een teiltje .

 4. catchit64

  Enge Limbo zonder enige capaciteit.

Reacties niet toegestaan