Na de burka moet nu de burger eraan geloven

Frankrijk blijft in opperste staat van paraatheid als het gaat om de oprukkende islam. Werd eerder al de burka verbannen uit het publieke domein, nu is de halal-burger aan de beurt.
Doelwit is de fastfoodketen Quick, een - de naam zegt het al - adres waar de Franse lekkerbek naartoe snelt als hij zijn hongerige maag voelt. Quick heeft besloten dat in 8 van haar 362 vestigingen enkel nog maar halalvlees in de burgers wordt gestopt en daar hebben Franse media, Franse politici én Franse intellectuelen zo hun vragen bij.
Op enkele plaatsen in het Franse rijk waar wel erg veel moslims wonen (Roubaix in het noorden, in de voorsteden rondom Parijs) is de ham uit de burgers verdwenen om plaats te maken voor kalkoen. Allemaal heel islamo-correct, maar wel een fikse tegenslag voor het Franse varken.
Marine Le Pen, de dochter van Jean-Marie en ook werkzaam in het politieke bedrijf, wil dat er op de halal-burgers nu een islamietenbelasting komt, zeg maar een kopvoddentaks. En ook een enkele linkse politicus loopt al tegen de nieuwe burgers te hoop.
In Frankrijk woedt al enige tijd een groot debat over de identiteit en u begrijpt het al, de valeurs de la La République zijn hier in het geding. In dat geval is de doodeenvoudige reflex van een koopman dat hij te koop aanbiedt waar de klant om vraagt van een volstrekt ondergeschikt belang.

Bron(nen):   The Times