Angola: we hebben Powned geen excuses aangeboden

De ambassade van Angola in Nederland ontkent ten stelligste dat de ambassadeur excuses heeft aangeboden aan PowNews-verslaggever Danny Ghosen. De Angolese vertegenwoordiging noemt hem in een verklaring 'provocerend'. PowNed-directeur Dominique Weesie zei vrijdag na een bezoek aan de ambassadeur nog dat er excuses waren aangeboden, maar de ambassade ontkent dat volgens De Telegraaf.
Ghosen werd woensdag geslagen toen hij voor de deur van de ambassade in Den Haag een verkeerd geparkeerde diplomatenauto zag en daar wat van zei. De verslaggever hield aan de mishandeling een losse tand, pijn in zijn kaak en een bloedlip over. PowNed-directeur Dominique Weesie liet zaterdagavond in een reactie weten: „Ik heb er maar één woord voor: nee. Die excuses krijgen ze niet. Ze zijn nog niet van mij af.” Volgens Weesie heeft de ambassadeur tot vier keer toe gelogen: bij de ontkenning van de excuses, bij de bewering dat Ghosen met geen vinger is aangeraakt, over de aangifte die de ambassade wilde doen en over een gezamenlijke verklaring waarvan de ambassade op het laatste moment afzag. Weesie had vrijdag een ontmoeting met de Angolese ambassadeur. Na afloop liet hij nog weten dat Angola excuses had aangeboden. De ambassade zegt in de verklaring van zaterdag dat het programma van PowNed binnen een week excuses moet aanbieden „voor de schade aan het imago van Angola die deze incidenten hebben veroorzaakt en blijven veroorzaken”. Komen er geen excuses dan stapt de ambassade misschien naar „bevoegde nationale en internationale instanties om recht te doen aan haar geschonden waardigheid”.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  Sorry dat Danny Ghosen gekregen heeft waar hij om vroeg.
  Zo goed ?

 2. knier

  Een verslaggever laat op een brutale wijze zien wat een hufters sommige diplomaten van sommige landen zijn,dat vinden die diplomaten niet zo leuk.
  De ware aard van sommige van die lui wordt door hun,oh zo diplomatieke optreden mooi getoond,vooral doorgaan met tonen van die ware aard, PowNed!

 3. Cornelis Berend

  Ja leuk een internationale rel, ik kan niet wachten! Laten we het tot op de bodem uitzoeken.

  ‘Diplomatieke onschendbaarheid’ is een vrijbrief voor ploerten. Er kan best eens gekeken worden wat wel en niet onder die onschendbaarheid zou moeten vallen. Geen ambassade zit op zo’n discussie te wachten. Vandaar dat er ook ‘misschien’ wordt gezegd. Eerst maar eens wachten of de dagvaarding op de mat valt, praten kan ook dan nog.

  Ben wel nieuwsgierig naar wat er op Nederlandse ambassades aan parkeerbonnen e.d. wordt verscheurd.

 4. inocent

  het is begrijpelijk dat PowNews een excuses wil rechtvaardig we als Angola Humanity vinden wat er is gebeurt niet kan! maar alleen Het terrein waar een ambassade gevestigd is en de residentie van de ambassadeur genieten op basis van artikel 22 van het Verdrag van Wenen inzake diplomatiek verkeer (1961)
  onschendbaarheid. Dat betekent dat de autoriteiten van het gastland het
  ambassadeterrein en de ambassadeursresidentie pas mogen betreden met
  goedkeuring van de ambassadeur. Van deze onschendbaarheid. PowNews mag daar gewoon niet komen punt. en we hebben gezien dat de Ambassadeur geen klap uitdeelt, Wat hij deed is geen klap. ik vind persoonlijke dat PowNews wel excuses mag bidden.

  Angola Humanity

Reacties niet toegestaan