De Botox Evita zint op een list

Cristina Fernández de Kirchner, de Argentijnse president, doet erg haar best om een Falkland-crisis te bewerkstelligen en The Sunday Telegraph heeft een zeker vermoeden waarom: dat leidt de aandacht af van immense binnenlandse problemen.
En dat betekent niets minder dan een economischer blokkade van de Britse archipel in de zuidelijke Atlantische Oceaan - in de hoop dat de onbetekenende eilanden eindelijk eens aan Argentinië zullen toevallen.
Deze week bereikten de relaties tusen Groot-Brittannië en Argentinië een nieuw dieptepunt in de periode van meer dan 25 jaar sinds de vorige slag om de Falklands werd beslecht. 
By the way: als Welingelichte Kringen terugdenkt aan diie oorlog in 1982 onder leiding van Margaret Thatcher, loopt het water ons bijkans door de mond... wat een gevecht was dat! 
Voor een paar rotsige eilanden met een stel schapen voer een heuse Britse armada uit om de Argentijnen in de pan te hakken. Die de Britten aanvankelijk nog een afschuwelijk poets bakten met hun zojuist aangeschafte Franse Exocetraket. Maar uiteindelijk toch vrij eenvoudig werd het eiland door de Britten heroverd en al die Argentijnse generaals in hun prachtige uniformen sloegen nog geen deuk in een pakje boter.
Deze oude tijden lijken nu te herleven, want opnieuw is de (financiële) nood in Argentinië hoog en dan is zo'n pseudo-oorlog met de Britten een geweldige afleiding. 
Argentinië is een land van leugens en intriges, en The Sunday Telegraph heeft vandaag een prachtig artikel over de president, ook wel de Botox Evita genoemd, die het land schijnbaar in handen heeft. Al zou dat achter de schermen wel eens heel anders kunnen zijn.
Lees dit bijzondere stuk en bedenk dat het een voorecht is hoe ons koningshuis nauw is verbonden met deze kleurrijke oplichtersnatie.

Bron(nen):   The Sunday Telegraph