Gekke Geert on tour: Wilders comes to Britain

Na alle gedoe, een uitzetting, een rechtszaak en een tweede poging kwamen tenslotte zes Engelse parlementariërs kijken naar Fitna. Zes. ‘Maar ja het is ook vrijdag’, zei de organisator. Om het debacle van Engelse kant minder gênant te maken waren enige tientallen anderen in de zaal gestopt, maar eigenlijk was niemand komen kijken.
Dat lag anders voor de persconferentie (zie ook video). En daar ging onze Geert dan ook zo tekeer dat zelfs de stoïcijnse Engelse media verbaast noteren dan hij de islam betitelde als een fascistische ideologie en dat de profeet een massa-moordenaar, een barbaar en een pedofiel was. "Ik heb niets tegen Moslims, maar wel met de Islam, die lijkt op het communisme en het fascisme."
Maar stelt The Indepedent: "Het is een veel betere spreker dan alle andere leiders van extreem rechts. In de ondervraging van 45 minuten door de pers gaf hij geen krimp. Dat moet je hem zeker nageven.”
The intemperate language - heard in Britain only on obscure reaches of the extreme right - made even his hosts uncomfort
We kunnen trots zijn op Gekke Geert.

Bron(nen):   The Independent  Video  Ledger Enquirer