Israel wil Bedoeïenen verplicht in nieuwe dorpen stoppen

Israel heeft genoeg van de ongrijpbaarheid van de Bedoeïenen in de Negev-woestijn. Dit half nomadische volk leefde al lang voor de staat Israel werd gesticht aan de randen van die woestijn en dat is de staat Israel altijd al een doorn in het oog geweest. De laatste decennia zijn steeds meer Bedoeïenen bij elkaar gaan wonen in wrakke dorpjes op plaatsen die ze zelf hebben uitgekozen. Dat wil Israel niet. Die wil dat ze wonen op plaatsen die de staat heeft bedacht. Er is een wet in voorbereiding die de bedoeinen verplicht zal deporteren naar die nieuwe staatsdorpen. De regering zegt dat dat in het belang is van de Bedoeïenen: die komen te wonen in dorpen die veel mooier zijn dan de wrakke dorpjes waar ze nu in verblijven. Maar de Bedoeïenen zelf voelen er niets voor. Die zien hun oeroude rechten om te zwerven waar ze willen ingeperkt. Er is veel protest tegen het idee om ghetto's voor bedoeinen op te richten, maar de regering zet door

Bron(nen):   BBC News      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Wans Horst

  Er zullen daar wel grondstoffen te winnen zijn.

 2. Teitelbaum

  Schrijver bedoelt natuurlijk;net zoals de gemeentes hier dat met woonwagenkampen probeern te doen.
  Maar in Israel is het meteen net zoiets als deporteren naar een kamp.

 3. Teitelbaum

  Schrijver bedoelt dus;

  Net zoals hier in Nederland de gemeenten van woonwagenkampen af willen en daar mee bezig zijn,doen ze dat ook in Israel,maar daar is het deporteren naar Ghetto’s(mooie woordkeuze) en hier is er niets aan de hand.

 4. Robin

  Inteelt is voor de bedoeïenen op dit moment het grootste probleem. Ze worden daardoor met uitsterven bedreigd.

 5. De Staatsburger

  Ze zullen ze toch aan de moderne tijd moeten aanpassen.

 6. Pietje_Precies

  ja oh, dat gemene Israel toch weer, de naarlingen. Dit totalitaire (oh nee, in die hoek enige democratische) land wil Total Control over al zijn onderdanen en ze in kampementen plaatsen.
  Doe zo’n artikel over de nare Fransen die de Roma het land uit, terug naar “huis”deporteren. Oh nee, da’s geen Israel.
  Ik zal eens kijken of ik morgen een wrak dorpje kan gaan bouwen in een weiland in de buurt……
  Verhuis aub naar Iran.

 7. Heldoppantoffels

  Op zich wel interessant om weer eens een voorbeeld te zien van de dubbele standaard die de israëlische staat er op nahoudt.

Reacties niet toegestaan