Blair schiet te hulp

Tony Blair gaat een hoofdrol spelen in de Britse verkiezingen van dit voorjaar. De voormalige premier zal door de socialisten worden ingezet om David Cameron in de hoek te duwen met het verwijt dat die er niet in is geslaagd van de Conservatieven een moderne partij te maken.
Heel verstandig om Blair in te schakelen; Blair is een geweldige campaigner die de massa in beroering kan brengen, iets wat niet met zekerheid van Brown kan worden gezegd, die trouwens weer over heel andere uitmuntende eigenschappen beschikt, uiteraard...
Vermoedelijk zullen de verkiezingen op 6 mei plaats gaan vinden, maar de exacte datum is nog steeds niet bekend (in Engeland mag de regering vrij 'laat' verkiezingen uitschrijven, een voordeel voor de zittende partij die in het geniep alvast de voorbereidingen kan treffen).
Volgens insiders moest Brown wel even slikken voor hij kon instemmen met de komst van de grote Blair, maar goed - een overwinning is ook iets waard. 
Onwillekeurig gaan onze gedachten hierbij uit naar Nederland. Zou Job Cohen ook zijn voorgangers in de strijd willen werpen? Of Bos tijd heeft voor de campagne valt te betwijfelen gezien zijn drukke huiselijke bezigheden. En ook Wim Kok heeft vast een overvolle agenda met zijn commissariaten bij ING, Shell, KLM en TPG.

Bron(nen):   The Sunday Telegraph