Taliban slaan alarm

Bij het zien van deze krijgsheer sloegen de Taliban groot alarm. Vrouwen en kinderen werden weggestopt, raketinstallaties ontmanteld en een deel van de mannen ging letterlijk ondergronds. 
Afghaanse strijders staan bekend om hun grote moed en menigeen heeft in het verleden een Russische tank met de blote hand bestreden. Er zijn verhalen te over van gelovigen die de vijand wilden verdrijven en daarbij al hun persoonlijke belangen hebben opgeofferd. Niet voor niets is een bekende lokale strijdkreet 'Voor volk en vaderland' wat in de plaatselijke taal een heroieke klank heeft.
Maar er zijn grenzen, zelfs voor een Afghaan. 
Dus toen de Prince of Wales, beter bekend als Prins Charles in 'full combat gear' het Afghaanse grondgebied van de provincie Helmand betrad gebeurde datgene waar eenieder die de lokale vrijheidsstrijders een warm hart toedraagt voor vreesde. 
Mensen schoten weg met achterlating van al hun bezittingen. Ze schreeuwden het uit en riepen Allah aan; sommigen deden hun laarzen uit en maakten zich op sokken uit de voeten tot ze achter de horizon waren verdwenen - voortgedreven door angst, pure angst voor deze grote Britse krijger.

Bron(nen):   Daily Mail