Battle of Britain

Gordon Brown en David Cameron zijn volgens The Times onmiddellijk naar de 'battlegrounds' afgereisd en die liggen volgens de krant in midden-Engeland. In Yorkshire en de Midlands heb je de steden, voorsteden en voormalige industriegebieden waar de beslissing zal vallen bij de komende parlementsverkiezingen. Daar zitten de 'middle-class voters' die moeten worden verleid.
Premier Brown ging per trein het land in, Cameron pakte een executive jet en wie weet is zo gelijk de toon gezet voor de komende 4 weken. Brown zei nog: "I come from an ordinary family in an ordinary town.” Een zogenaamde subtiele verwijzing naar de nogal sjieke afkomst van zijn tegenstander.
Ook Cameron gaat voluit op de man spelen. Zijn voornaamste slogan in deze strijd zal zijn dat nog een keertje Brown - en dan 5 jaar - toch echt teveel van het goede is.
Ook Nick Clegg van de Liberaal-Democraten zullen we de komende tijd veel horen en zien. Hj vergelijkt zijn twee opponenten met een obscure paardenrace zoals die ieder weekend worden gehouden en heeft zelf natuurlijk veel meer in zijn mars: 'real change.'
Intussen liet Downing Street weten dat Brown gisteren weer eens een uitvoerige en hartelijke telefonische conversatie voerde met Barack Obama, want u begrijpt: ook al is het verkiezingstijd, Brown blijft intussen de staatsman die hij al was.

Bron(nen):   The Times