Overleden GroenLinks bestuurder blijkt corrupt

Na de veroordeling van VVD-er Hooijmaijers duikt nu een tweede gedeputeerde van Noord Holland op die hoogstwaarschijnlijk corrupt was. Het gaat om de Groenlinkser Albert Moens, die in augustus is gestorven zodat er geen vervolging kan en zal volgens. Toen hij gedeputeerde was deed de provincie zaken met het groene energiebedrijf Econcern . Moens was daar als Groenlinkser erg voor, maar hij was extra enthousiast omdat hij werd betaald door het bedrijf. Uit een woensdag verschenen verslag van de curatoren van  Econcern blijkt dat Albert Moens voor het bedrijf diensten in rekening bracht terwijl hij gedeputeerde was en de provincie een relatie had met Econcern. GroenLinks zegt - uiteraard - geschokt te zijn. Moens zat in hetzelfde college als oud-VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers. Die werd vorige week dinsdag door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot een celstraf van 3 jaar wegens onder meer ambtelijke corruptie.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Nero_Imperator

  Noord-Holland, het nieuwe Limburg.

 2. Jannie Ooms

  Provinciale Staten is een nodeloos en peperduur bestuursorgaan, daterend uit de tijd van communicatie met de centrale overheid per koerier of postkoets. Die tijd is ruim voorbij. Het wordt dus hoog tijd dat we de Provinciale Staten afschaffen. Laten we dat doen en al die baantjesjagers en graaiers gewoon in het bedrijfsleven aan het werk zetten. Ze zullen daar wel niet overleven, maar dat is dan jammer.

 3. addicoco

  Fijn gezelschap, dat college van gedeputeerde staten……

 4. Templein

  Den Haag zou Noord-Holland een cadeau moeten aanbieden als symbool van excuses voor het dieptreurige gedrag van enkele ex-politici. Laat ze bijv. in een project investeren die werklozen weer aan werk helpt en de Noord-Hollanders gemak verschaft.

 5. marianne martens

  en Borghouts???????

Reacties niet toegestaan