De blunder van Welingelichte Kringen over Sarah Palin (al $ 12 miljoen)

In oktober 2009 schreven wij op gezag van Amerikaanse bronnen dat het Sarah Palin moeite zou gaan kosten om geld te slaan uit haar beroemdheid. Oplettende lezers meende toen al dat we er naast zouden zitten.

Die lezers hadden gelijk.

ABC News bericht vandaag dat Sarah Palin sinds ze aftrad als gouverneur van Alaska (inkomen $ 125.000) al minstens 12 miljoen dollar heeft verdiend. De helft daarvan is afkomstig van de rechten van haar (goedverkochte) boek en de andere helft komt uit de gages voor spreekbeurten. Haar populariteit is nog ongebroken en ze ontdekt steeds weer  nieuwe wegen om daaraan te verdienen. Ze heeft al contracten met twee televisiemaatschappijen. Fox waar ze als commentator en showhost meewerkt, en Discovery, die haar laat optreden als gastvrouw voor een serie over Alaska.
In een contract voor een spreekbeurt dat - tegen de zin van de ex-gouverneur openbaar werd - staat beschreven dat Palin recht heeft, naast de vergoeding, op vervoer per privé Learjet, dat ze onder gebracht wordt in een suite en dat de zaal geen vragen mag stellen. Echt een vrouw dus van het volk.
Ooit probeerde ze aan de kost te komen als model. Niet gelukt. Twee jaar geleden was ze volkomen onbekend en zo arm dat ze leuke dingen (illegaal) moest laten betalen door de belastingbetaler en leuke kleren door John McCain. Nu is ze rijk en zeer beroemd.

Bron(nen):   ABC  Welingelichte Kringen