Nick Clegg won historisch tv-debat

Gisteravond vond dan eindelijk het grote tv-debat plaats tussen de 3 politieke leiders die strijden om het Britse premierschap en underdog Nick Clegg van de Liberaal-Democraten is door een Times-poll tot winnnaar uitgeroepen. Ook andere polls gaven aan dat hij de beste was.
Scherpzinnig en tegelijk relaxed deed hij mee aan het debat en zijn uitsmijter: “I know you think that all politicians are the same. I hope I have tried to show you that that isn’t true,” liet een bijzonder goede indruk achter.
Volgens de poll was zijn overwinning ronduit royaal. 61 procent van de kijkers wees Clegg aan als de beste debater, 22 procent ging naar David Cameron en slechts 17 procent naar de zittende premier, naar Gordon Brown. 
Brown en Cameron vlogen elkaar over talloze binnenlandse zaken in de haren maar een echte 'killer blow' zat er niet bij. De meerdere keren dat Cameron refereerde aan zijn contacten met 'gewone mensen' droegen ook niet echt bij aan een sterke performance. 
Terwijl de 2 favorieten elkaar in de haren vlogen, slaagde Clegg er wonderwel in zich als het alternatief te presenteren voor 2 vechtende rivalen. Hij speelde de perfecte outsider en wie weet is dat in deze tijden, waarin veel mensen het wel hebben gehad met de politiek, een geweldige vondst.
Slecht nieuws dus voor zowel Cameron als voor Brown. Die er nu ongetwijfeld nog harder tegenaan zullen gaan.

Bron(nen):   The Times  The Daily Telegraph