Clinton vreest anti-overheids geluiden

Bill Clinton, voormalig president, is bang voor de oplaaiende anti-overheids retoriek die in de Verenigde Staten aan kracht wint. Hij verwees daarbij naar de bomaanslag in Oklahoma City in 1995, begaan door ultra-liberalen, en wilde daarmee aangeven dat iets dat begint met woorden kan eindigen met geweld.
De aanslag in 1995 werd gepleegd op een overheidsgebouw onder leiding van Timothy McVeigh en leidde tot een enorme ravage en talloze slachtoffers (168 doden, 800 gewonden). McVeigh werd kort na de aanslag (toevallig) aangehouden, want hij reed in een auto zonder kenteken.
McVeigh sympathiseerde met anti-overheidsbewegingen en wilde wraak nemen, omdat de overheid in zijn ogen enkele keren de belangen van individuen had gebruuskeerd. Tijdens de aanslag droeg hij een t-shirt met het volgende opschrift. "The tree of liberty must be refreshed time to time with the blood of patriots and tyrants."  Enkele jaren na de aanslag is hij ter dood veroordeeld.
Bill Clinton is ook beducht voor de Tea Party Movement die opruiende taal uit tegen het zittende bewind, ook wel aangeduid als 'gangster government.' 
"Woorden hebben altijd gevolgen," zo hield Clnton zijn gehoor voor. "Dat weten we sinds Oklahoma City."

Bron(nen):   AP News