‘Mailen met Geert’. Mailwisseling van Wilders toont hoe het er bij PVV écht aan toegaat.

PVV-leider Geert Wilders laat zich geregeld negatief en neerbuigend uit over partijgenoten en naaste collega's. Dat blijkt uit interne e-mails van de voorman. Hij slaat tegen zijn partijgenoten een toon aan die lijkt op de toon die hij gebruikt voor Rutte en de moslims De mails, via Haagse bronnen in handen gekomen van NRC Handelsblad, laten zien dat Wilders soms om ogenschijnlijk kleine kwesties in woede kan ontsteken. Wilders werd bijvoorbeeld boos toen bleek dat twee PVV'ers met elkaar hadden besproken hoe de toenmalige fractiewoordvoerder ondersteund kon worden. Ook was de PVV-leider negatief over kritiek uit provinciale afdelingen op de verkiezingscampagne van 2012 en de gebrekkige partijorganisatie. Uit de e-mails blijkt ook dat de nieuwe persvoorlichter van Wilders, Michael Heemels, vorig jaar dreigde uit de partij te stappen. Hij liep „tegen zijn financiële grenzen aan”, mede omdat hij als PVV'er werd „geïsoleerd op de arbeidsmarkt”.

23 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. DiscuJohn

  Zou de mailstijl van bijvoorbeeld (driftkikker) Samsom nou echt zoveel prettiger zijn?

 2. Anna

  Voor die ” bronnen ” en NRC heb ik een ogen opener , zoek ff de site van Boilingpoints op daar staan de verregaande handelingen , zoals corruptie , zakkenvullen , belangen verstrengeling , crimineel gedrag , enz enz compleet met namen en rugnummers van die fijne leden van alle andere clupjes ., met die enorme hoeveelheid informatie kun je een voorpagina vullen !

  • Letteropletter

   “ALLE” andere clubjes? Dacht het niet!

   (in antwoord op Anna)
  • willemientje

   Ik ben een PVV´er
   en daarmee uiteraard een racist en xenofoob
   ik ben een trotse PVV´er
   dus voor mij is er geen enkele hoop
   de gutmensch loopt massaal tegen mij te hoop,
   iets wat ik dagelijks kan lezen op “De Joop”.

   Ik ben een PVV´er
   en ik ben trots op mijn partij
   die wordt te groot, dus zet de NRC een tandje bij
   die zal het ook nooit leren
   ze zijn nu Geert aan het demoniseren
   de hetze tegen het gedachtegoed van Fortuyn,
   omarmd door Wilders, is nog lang niet voorbij.

   Ik ben een PVV´er
   dus een Tokkie en laag opgeleid
   ik ben het schuim van de bevolking
   krijg vast nog wel eens vreselijk spijt
   ik zou eens moeten leren, volgens
   “hoogopgeleide”dames en meneren
   dat Wilders ons land naar de ondergang leidt.

   Ik ben een PVV´er
   en daar schaam ik me niet voor
   Dat is de schuld van al die andere partijen
   die voor verkiezingen met grote leugens
   hun stemmers op lopen te vrijen
   die gaan er met de winst vandoor
   en 4 jaar later krijgt de burger pas weer “vals”gehoor.

   Ik ben een PVV´er
   en ik ben trots op het partijprogram
   dat op de radio en televisie en in de krant
   belachelijk gemaakt werd,
   of helemaal niet ter sprake kwam
   door die goede ideeën bewust te verdraaien
   hopen ze dat kiezers af gaan taaien

   Ik ben een PVV´er
   en blijf dat tot mijn laatste snik
   want dit is de enige partij
   die de burger meer inspraak wil geven
   de partij, die via referenda
   de bevolking om haar mening wil vragen
   iets wat die andere “volksvertegenwoordigers”,
   na die ene keer, beslist niet meer durven wagen!

   Ik ben een PVV´er
   en ik ben behoorlijk boos,
   ik wil niet steeds worden weggezet
   als een domme doos zonder verstand
   ik stem op die partij, omdat ik houd van Nederland
   ik kan het niet verdragen dat andere partijen,
   uit volle overtuiging, ons land door de EU
   weg willen laten vagen!

   Ik ben een PVV´er
   en ik denk echt wel heel goed na
   misschien wel veel beter dan al die mensen
   die Geert en zijn partij naar de hel toe wensen
   ik vergelijk al de partijen en ik zie
   de PVV is door referenda mogelijk te willen maken
   de enige partij die staat voor ECHTE democratie.

   Door:
   Willemientje

   (in antwoord op Anna)
   • HansdeZoveelste

    Je gerijmde heiligenverering is een mooi voorbeeld van de infantiliteit van de gemiddelde pvv kiezer. Een peuter van 6 gaat volwassener om met Sinterklaas dan de gem. pvv ‘er met zijn geverfde held

    (in antwoord op willemientje)
    • willemientje

     ach ja, dat bedoel ik nu, ben verder heel geslaagd in het leven hard gewerkt, etc,eigen zaak gehad, dat is wel moeilijk hoor, als je infantiel bent, ik ben benieuwd wat HansdeZoveelste dan al wel gepresteerd heeft in zijn leven, dat hem het recht geeft de stem, en de mening van een andere vrije burger zo te bekritiseren

     (in antwoord op HansdeZoveelste)
     • HansdeZoveelste

      Je weet helemaal niet wat vrijheid is. Alleen dat je je af vraagt of ik wel kritiek mag hebben op je kinderachtige rijmpje, omdat jij een ‘vrije burger’ bent die hard heeft gewerkt en meer van dat misplaatste gelul.
      De ongeëvenaarde stompzinnigheid die je hier ventileert is precies het probleem. Jouw soort vrijheid gaat altijd ten koste van die van een ander omdat je jezelf verheven voelt boven de ander. M.a.w als ik gehandicapt, van allochtone afkomst, loonslaaf, werkloos of afgekeurd was, dan zou ik dus geen kritiek op je mogen hebben.
      Tekenend voor de mentale dwerggroei van het pvv-volkje. De grootste ramp die dit land kan overkomen als de van haat doortrokken stompzinnigheid van die geblondeerde pluchslaaf het voor het zeggen krijgt

      (in antwoord op willemientje)
     • willemientje

      joh, ik weet niet wat jou soort vrijheid is? onder de knoet van de EU, geen normale boterham meer kunnen verdienen omdat een buitenlander uitgebuit wordt, en onder de prijs werkt?, geen zorg meer kunnen betalen, als oudere een inco moeten gebruiken, die je niet nodig zou hebben als je op tijd naar het toilet geholpen zou worden? Ik heb me ondanks die mentale dwerggroei toch aardig door het leven kunnen slaan, misschien omdat wij in onze jeugd nog een beetje opvoeding kregen, waardoor ik andere mensen niet bejegen zo als jij dat doet, fatsoen, noemen ze dat, en die mentaliteit zou ik graag weer een beetje terug zien,en mijn Geblondeerde “plucheslaaf”is vind ik een stuk eerlijker als de waslijst van fraudeurs, graaiers, bedriegers, die de laatste tijd over het net circuleert komend uit alle elite partijen die ons land bezit,een individu die mensen bejegend zo als jij dat doet,heeft volgens mij een enorm leeg leven, ik reageer op jou onbeschofte kritiek, verder zal ik nooit commentaar leveren op de overtuiging van anderen, we leven in een vrij land, nietwaar, of is vrijheid van meningsuiting alleen iets wat jij zelf mag hebben, maar een ander niet?

      (in antwoord op HansdeZoveelste)
   • Anna

    Goed en duidelijk geschreven , ook ik ben , met onze complete familie PVV stemmer zo’n tokkie , racist ,en xenofoob we zijn er er na jaren aan gewend geraakt . Oh en laag opgeleid ? Ach heb geen Universiteit opleiding maar wel 23 jaar een eigen zaak gehad en hard gewerkt , mijn kinderen zijn halfbloedjes , hebben prima goed betaalde banen , onze vrienden en kennissen kring zijn voor een groot deel gekleurd , zijn vast ook racisten , want stemmen PVV , Je wordt door landverkopend links voor alles en nog wat uitgemaakt tegenwoordig , zelfs het woord patriot heeft voor bepaalde groepen een negatieve lading , Die staan voor de ” Weg met ons mentaliteit ” .Ga zo door Willemientje en Never ever surrender !

    (in antwoord op willemientje)
    • willemientje

     Anna, ik heb een Antilliaanse schoonzoon, en een paar lieve Antillaanse surrogaat kinderen, ik vind het daarom bizar om voor racist te worden uitgemaakt, ik kan zo boos worden op die mensen, die zonder zich maar een ogenblik in het partijprogramma van de PVV te verdiepen, klakkeloos de bagger geloven die door de media over die partij wordt uitgestort, kijk Wilders is ook niet alleen zaligmakend, en ook hij zal compromissen moeten sluiten, dit land is nu eenmaal een coalitie land, maar ik waardeer het eerlijke , verhaal, wat Wilders verteld, en ik ben de leugens van de andere partijen knap zat, dus blijf ik op de partij stemmen die mijn geliefd Nederland niet wil verkwanselen, en daarom schreef ik dit licht sarcastische rijm

     (in antwoord op Anna)
 3. De Staatsburger

  Goed dat de sympathieke Limburgse oppositieleider de wind er onder houdt.

 4. Prikker

  Dat uit een totalitaire partij ook iets democratisch ‘goeds’ zou kunnen komen is natuurlijk ook totaal ondenkbaar, maar goed… alles moet zogenaamd kunnen he…

 5. malky

  Dergelijke berichtgeving is begrijpelijk gezien de peilingen, en de komende verkiezingen voor het EP.

 6. Bart Matthesius

  Bronvermelding?

 7. reageermeneer

  Wat verwacht men dan van de Grote Blonde Leider? Hij doet alles om het doemscenario LPF te voorkomen. Fractieleden zijn alleen zetelvulling, Geert heerst en beslist. Je krijgt wel een mooi salaris om in een blauwe stoel plaats te nemen en zo nu en dan je vinger opsteken. Overigens werkt het min of meer bij elke politieke partij zo, bijvoorbeeld het CDA en de kwestie Koppejan en Ferrier. Alleen bij de PVV is het ‘nieuws’.

 8. zo maar iemand

  Het blijft me verbazen in welke kronkels PVV-stemmers zich werken om dat gedrag ten goede uit te leggen.

  Ergens is het ook wel zielig voor Geert Wilders, op zich denk ik best een intelligente man, beetje narcistisch misschien, die oorspronkelijk heus bezorgd was over de Islam. Net als Hirsi Ali en Verdonk destijds. Allemaal in navolging van Fortuyn. Hebberig geworden van het enorme kiezerspotentieel wat Fortuyn als erfenis naliet en voor het grijpen lag.
  Maar nu Geert al jaren in een soort bunker woont, losgeslagen van de werkelijkheid, omringd door uitsmijters en meelopers, wat moet hij dan nog? Hij kan niet meer terug naar de normale dagelijkse wereld met grote en kleine ergernissen en groot en klein geluk.

  En daar zit hij dan, met een zeehondje op schoot, om die idiote Graus (‘Geert is een grote fan van mijn werk’) te paaien. Helemaal naar Groningen, niet voor de aardbevingen, nee, voor de zeehondjes-na-de-Sinterklaas-storm.

  Hij kan alleen nog maar verder en extremer. Op de enige manier die hij kent, door dominantie en alleenheerschappij. En slijmen bij mensen die hij nodig heeft. Graus, Le Pen, de orthodoxe kolonisten in Israel.

  Dat geldt voor zijn aanhangers, volgers en meelopers overigens niet, die kunnen op ieder moment hun mening herzien en kiezen voor iets opbouwends.

 9. Jorden

  Petje af voor Geert. Hij durft te zeggen waar het op staat, ook als het om zijn eigen partijleden gaat. Wat men niet al uit te kast trekt om hem zwart te maken, vooral hier, begint hilarisch te worden.

  • HansdeZoveelste

   Als je na zoveel jaar hysterisch geblaat, opgenaaid getwitter, stompzinnige scheldpartijen, verbroken verkiezingsbeloftes, niet nagekomen politieke afspraken, semi-criminele en opstappende kamer-, raads- en statenleden, nou nog niet doorhebt dat Wilders niets meer is dan een een regelrechte plucheverslaafdedie al 20 jaar parasiteert op de onnozelheid van z’n kiezers – waaronder jij dus, dat nou nog niet doorhebt, dan komt alle hulp te laat vrees ik.

   (in antwoord op Jorden)
  • RhodBerth

   Hoe komt het dat mensen die zo kritisch zijn op de ‘andere’ politici totaal zonder enige vorm van kritiek naar Wilders kijken?

   Als een politici van VVD of PvdA iets geks doet wordt alles uit de kast gehaald om dat zo zwart mogelijk af te beelden, en als het bij Wilders een beetje stinkt dan wordt het direct goedgepraat.

   Wilders heeft absoluut een punt op een paar onderwerpen (EU, Islam) maar is al met al vooral een roeptoeter die zichzelf overschreeuwd. Zelf vind ik dat laatste nogal jammer. Was er nog maar een rechts politicus die wel op een normale manier de problemen van de EU en de Islam aan kon kaarten.

   (in antwoord op Jorden)

Reacties niet toegestaan