NRC sluit zich aan bij de snoeiharde kritiek op Van Miltenburg

Zaterdag liet De Volkskrant 8 fractievoorzitters aan het woord die allen van mening waren dat kamervoorzitter Van Miltenburg ongeschikt is voor haar ambt. Ze leidt de debatten slecht, ze heeft humeuren, ze geeft slecht leiding aan het kamerpersoneel. Tegen het Volkskrant verhaal werd ingebracht dat alle fractievoorzitters anoniem bleven. Maar vandaag gaat NRC verder waar De Volkskrant was gebleven. De krant komt met talrijke anekdotes waaruit de ongeschiktheid van Van Miltenburg moet blijken NRC: "Is de onvrede op te lossen in een goed gesprek met alle fractievoorzitters? Of moet Anouchka van Miltenburg (VVD) de eer aan zichzelf houden en opstappen als voorzitter van de Tweede Kamer? Duidelijk is dat gewoon doorgaan en doen alsof er niets aan de hand is na dit weekend niet meer mogelijk is." Er is veel kritiek op de „laffe” anonimiteit van de aangehaalde fractievoorzitters. Maar de inhoud van de aanmerkingen wordt niet weersproken. Er ís onvrede over Van Miltenburg (46). Over haar optreden tijdens debatten. Haar onzichtbaarheid daarbuiten. De incidenten binnen en het lekken uit het presidium, het dagelijks bestuur van de Kamer. En het gebrekkige gezag dat ze niet alleen heeft onder Kamerleden, maar ook onder het personeel van de Kamer. Nu de twee meest serieuze dagbladen van Nederland vaststellen dat de kamervoorzitter zo niet verder kan zal er iets moeten gebeuren. Wordt vervolgd

Bron(nen):   NRC      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Kritiek op Van Miltenburg terwijl ze er zelf ook niets van bakken. Tja, tis maar hoe je het bekijkt.

 2. De Staatsburger

  Laffe campagne van de linkse pers.

  • zo maar iemand

   Verbeet had gezag, Deetman had gezag. Dat is dus niet iets van links-rechts. Ook niet van man-vrouw.
   Van Miltenburg heeft gewoon geen gezag. Dan moet je geen voorzitter worden.

   En wat de linkse pers ermee te maken heeft? Als de Elsevier, de Telegraaf of GeenStijl het zou schrijven, klopt het nieuws dan wel?

   (in antwoord op De Staatsburger)
   • De Staatsburger

    Dat ze slecht is, staat buiten kijf. Het is echter niet aan het links journaille om de voorzitter van de Tweede Kamer te kiezen. Deze laffe, anonieme campagne tegen Van Miltenburg gaat alle fatsoensnormen te buiten.

    (in antwoord op zo maar iemand)

Reacties niet toegestaan