PVV-Drenthe: Wilders te bruin

De Drentse PVV-Statenfractie heeft in september vorig jaar de partijleiding laten weten dat ze leider Geert Wilders te bruin vindt. Daarbij doelde ze op de gelaatskleur van de PVV-leider, niet op zijn politieke positie. De fractie deed dat in een reactie op een oproep van de partijleiding de verkiezingsnederlaag te evalueren. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. Medewerker Bert Vorenkamp – hij werd onlangs beëdigd tot Drents Statenlid – mailde op 24 september 2012 naar campagneleider Louis Bontes: "Nog een persoonlijke opmerking naar Geert: bij een volgende campagne is het beter om niet super-gebruind voor de camera's te verschijnen (al gunnen we het Geert van harte! N.B.!). Henk en Ingrid hebben momenteel ook maar beperkte middelen voor vakanties. Naar ons idee toch beter een consistent beeld aan te houden m.b.t. de publieke verschijning van Geert." Vermoedelijk is de mail uitgelekt via het afvallige kamerlid Louis Bontes

Bron(nen):   Dagblad van het Noorden      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. De Staatsburger

  Op de redactie zijn ze blijkbaar nog over de zeik dat de Heer Wilders politicus van het jaar is geworden.

  • Karel Kritisch

   Om te gieren. Politicus van het jaar.. hahah omdat hij altijd genuanceerd is zeker en zich focust op de inhoud en niet het debat ontwijkt omdat hij geen oplossingen heeft en geen kennis van zaken. Omdat hij nooit infantiel gedrag vertoond. whahaha het is een grap toch, zeg me dat het een grap is. toch? alsjeblieft?

   (in antwoord op De Staatsburger)
   • De Staatsburger

    Omdat de gewone Nederlanders de geblondeerde Limburgse volksheld de beste politicus van het jaar vinden verdient hij die titel ook. Ook over de zeik, Karel?

    (in antwoord op Karel Kritisch)
    • Karel Kritisch

     Wilt u ook een stickertje meneer? Nee ik ben emotioneel niet ontdaan maar ik verbaas mij over de ‘gewone Nederlander’ die zulke schoolpleintaferelen blijkbaar als gewenst gedrag zien.

     (in antwoord op De Staatsburger)
 2. Jannie Ooms

  Een boeiende opmerking is dat, ‘te bruin’, als het Geert Wilders betreft. Dat zou kunnen slaan op zijn te bruine gezicht, of op zijn politieke voorkeur, maar ook op zijn afkomst.

  Geert Wilders heeft Indisch bloed. Ik heb jeugdfoto’s van hem gezien waarop duidelijk te zien is dat hij een Indo is. Inclusief dat voor Indische mensen gebruikelijke donkere haar. Heel lang was het nog, op die foto’s.

  Ik denk niet dat hij volbloed Indisch is. Misschien had Geert een blanke vader en Indische moeder. Vooral oudere mensen zoals ik die uit Den Haag komen, de Indische stad bij uitstek, zien dat doorgaans feilloos.

  Ik heb veel met Indische mensen, ze zijn vaak nog zo leuk ouderwets beschaafd Haagsch. Nog steeds. Maar wetend dat Geert van gemengd bloed is, is het onverdraagzame gedachtegoed dat hij uitdraagt opmerkelijk.

  • Anna

   Wilders vader is in Nederland geboren in Maasbree , zijn moeder in Indonesie , dochter van een Nederlands Indische familie met de naam Meijer .

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 3. utsjaermets

  Hij studeert voor Zwarte Piet.

 4. WimB

  Het grootste risico dat hij loopt is dat z’n eigen aanhangers hem, na een buitenlandse reisje naar soulmates als le Pen, op basis van huidskleur niet meer willen binnenlaten. Daar zit dan ook de echte zorg van de afdeling Drenthe.

Reacties niet toegestaan