Is Brown uit de race? Zo goed als

Een dag nadat Gordon Brown iets lelijks zei over een vrouwtje dat hij zojuist had bezocht, kan de balans van deze actie worden opgemaakt: het is verschrikkelijk. 
Gisteren meldde Welingelichte Kringen al (zie eerste link) hoe de premier zich van zijn domme kant liet zien: hij bezocht een weduwe in Rochdale, veinsde een hartelijke belangstelling en beklaagde zich bij het weglopen dat hij met zulke onbetekenende mensen moest praten... Wat door een openstaande microfoon werd opgevangen.
Hier kunnen geen 1.000 spindocters tegenop. Verkiezingsbudgetten zijn nooit hoog genoeg om zoiets weer recht te kletsen en de campagne van Brown bevindt zich nu in een diepe crisis. 
Vanavond staat het grote economische tv-debat tussen de 3 lijsttrekkers gepland, maar terwijl de premier dadelijk moet uitleggen hoe hij de crisis alsnog zal oplossen, zullen de kijkers vooral denken aan de mevrouw in Rochdale die achter haar rug om werd beschimpt.
De staf van Brown doet er nu alles aan hem op te pimpen voor het debat van vanavond. Maar begrijpt ook dat er eigenlijk niets bestand is tegen deze enorme blunder. Intussen is de betreffende vrouw, een levenslange Labouraanhanger, niet van de tv weg te slaan, En zegt ze steeds opnieuw dat ze uiteraard op Brown had willen stemmen, als...
Conclusie: Gordon Breon gaat de verkiezingen verliezen dankzij een trouwe aanhanger van Labour die door de partijleider in het openbaar is geschoffeerd. De verhouding tussen de top van de socialistische beweging en de gewone man blijft gecompliceerd...

Bron(nen):   Welingelichte Kringen  The Times