Adri Duivesteijn houdt het spannend

Het zal nog uren duren voor duidelijk is of het kabinet vanavond averij oploopt en of die averij onoverkomelijk is. Vandaag behandelt de Eerste Kamer de wet die woningcorporaties een heffing oplegt van 1,7 miljard per jaar. Dat geld moet in de schatkist vloeien. PvdA-woordvoerder Adri Duivesteijn is niet zonder meer tegen die heffing. Maar hij heeft twee hoofdbezwaren. Allereerst vindt hij dat een deel van de heffing terug moet vloeien naar de woningsector om gebruikt te kunnen worden voor het opknappen van wijken. Daarnaast wil hij dat nu al wordt vastgelegd dat de wet over twee jaar wordt heroverwogen. Beide eisen, maar zeker de eerste, schieten een gat in het plan van het kabinet. Namens het kabinet zal minister Blok in de loop van de avond reageren.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Jannie Ooms

    Duivestein heeft gelijk, maar of hij stand houdt onder de druk is nog maar de vraag. Hij zou de eerste politicus zijn in jaren die niet uiteindelijk zwicht en draait.

  2. reageermeneer

    Natuurlijk stemt hij voor. Anders valt het kabinet en snijdt hij, gezien de peilingen, zichzelf in de vingers. Overigens, wanneer de PvdA hoog zou staan in de peilingen was het kabinet allang gevallen. Het is allemaal maar spel en wij, de burgers, mogen ervoor betalen. Verder moet hij natuurlijk ook zijn volgende baantje in het vizier houden, en tegenstemmen kan dan wel eens nadelig uitpakken.

  3. malky

    Weer uitgesteld, hij kan zomaar vallen!

Reacties niet toegestaan