Oud Cia-chef: ‘Snowden zou moeten worden opgehangen’

Bijna was hij Amerikaans Persoon van het Jaar geworden. En volgens vele zou dat terecht zijn. Zelfs in Amerika zijn er stemmen die opperen Snowden amnestie te geven op voorwaarde dat hij ophoudt met het prijsgeven van geheimen.  Maar er zijn ook nog (veel) diehards die Snowden de ergste dingen toewensen.  Een van het is oud CIA-baas James Woolsey 'Het is volslagen idioot om te denken aan een amnestieregeling', zegt Woolsey, die van 1993 tot 1995 directeur was bij de CIA. 'Hij zou vervolgd moeten worden voor verraad. En als hij schuldig wordt bevonden door een jury, zou hij opgehangen moeten worden aan zijn nek totdat hij dood is.' Snowden zit voorlopig nog in Rusland. Hij heeft deze week aan Brazilie gevraagd om asiel

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Dat moet Woolsey nodig zeggen. De man was directeur van de CIA, een organisatie met zoveel bloed aan de handen dat het nooit meer af te wassen is. Hij was verantwoordelijk, dus als er al mensen moeten worden opgehangen, dan kan hij meteen achter in de rij aansluiten.

  • Heldoppantoffels

   Helemaal mee eens, alleen ik zie hem dan liever vooraan de rij samen met Bush junior, Cheney, Rumsfeld.

   (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. De Staatsburger

  Die reactie van Woolsey zegt alles. De VS zijn een fascistische politiestaat geworden, geleid door geheime organisaties die zich aan geen enkele wet houden en niet kunnen worden gecontroleerd.

Reacties niet toegestaan