Gemeente Amsterdam maakt alweer veel te veel geld over

Alweer heeft de gemeente Amsterdam geld naar burgers over gemaakt die daarop geen recht hebben. Wethouder Hilhorst had het debat waarin hij zich moest verantwoorden voor 188 miljoen onterechte betalingen amper overleefd of zijn dienst ging weer in de fout. Na de fout op 12 december, toen bijna 10.000 Amsterdammers een veel te hoog bedrag op hun rekening kregen bijschreven, ging het vrijdag opnieuw mis. Eén van de getroffen Amsterdammers, die destijds 15.500 euro kreeg overgemaakt in plaats van een paar honderd euro, kreeg dit keer opeens 15.281,21 euro bijgeschreven. Dit meldt AT5. Een Amsterdamse kreeg vandaag plotsklaps twee keer 19.000 gestort. Deze bedragen verdwenen weer net zo snel van haar rekening. Hoeveel inwoners van onze hoofdstad dit keer de dupe zijn is niet bekend.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Janneke van Vught

  Jezus dat je aan dat achterlijke dorp zoveel woorden vuil maakt.
  Zoveel zelfingenomen mensen die vinden dat de rest van Nederland boertjes zijn hebben kennelijk niet de capaciteit normaal te werken.

  • Kopje thee

   Dat is wel op meer nieuws van toepassing… of eigenlijk het gros van de Nederlandse televisieprogramma’s, allemaal ‘live vanuit Amsterdam’ en nooit ‘n poot buiten de A10.

   (in antwoord op Janneke van Vught)
   • Cornelis Berend

    Ik kom bijvoorkeur niet buiten de ringweg. En daarmee bedoel ik nog niet eens de A10 ring, maar de S105. Boer zoekt Vrouw geeft mij een goed beeld van hoe het daarbuiten toegaat… Brrr…

    (in antwoord op Kopje thee)
    • Kopje thee

     Oh, je blik reikt dus niet verder dan je televisie… en de formats die ze je daar voorschotelen. Over boers gesproken.

     Ik ben geboren in Amsterdam, heb er het grootste gedeelte van m’n leven gewoond. En jij? Ik vraag dat, omdat de meeste, zichzelf feliciterende schreeuwlelijkerds in 020 import zijn. Die zijn dan heel trots dat ze als student een enkeltje naar de Grote Boze Stad hebben gekocht.

     Na A’dam ben ik 12 jaar in het buitenland gaan wonen. Je weet wel, in echte, grote steden, niet van die uit de grachten gegroeide toeristencentra. Weet je, dat breekt je blik ‘n beetje open. Inmiddels woon ik een paar honderd kilometer van 020. Soms kom ik er nog wel eens, om familie te bezoeken. Is leuk, altijd gezellig hoor, maar ook zo voorspelbaar. Vooral dat toontje, ja. Echte verhalen hoor je er nooit.

     (in antwoord op Cornelis Berend)
 2. Jos van Veen

  Gaat Hilhorst een Weekersje doen?

Reacties niet toegestaan