Je afkomst telt, de rest is niet belangrijk

Groot-Brittannië wordt nu geleid door 2 relatief jonge mannen, David Cameron en Nick Clegg, en moet je zien hoe zelfverzekerd de heren optreden - het lijkt wel of ze het heel vanzelfsprekend vinden dat ze een hoofdrol in het landsbestuur bekleden.
Klopt, schrijft Giles Coren in The Times, maar vind je het gek dat ze zo ontspannen zijn? Moet je kjken waar ze vandaan komen, van de beste privéscholen en uit de beste families. Toen zij het ouderlijk huis verlieten en door hun moeders werden uitgezwaaid, was dit wel het minste dat van ze werd verwacht. 
43 jaar, nu al wereldberoemd, steeds voor de camera's, iedereen kijkt naar je; er zijn veel mensen die daar niet zo goed tegen kunnen. Maar dat geldt niet voor Nick en Dave. 
Komen er bijvoorbeeld allemaal journalisten en fotografen op ze af en dat lijkt misschien intimiderend, maar wie zijn dat nou eigenlijk? Mannen op schoenen met spekzolen. Met lullige kleren aan en met een lullig salaris. Helemaal niks om je druk om te maken.
Ha! zij werden trouwens al op Eton en Westminster gefotografeerd, toen ze nog jongens waren, want daar had je vaak toeristen die nieuwsgierig rondkeken wie de uitverkoren kinderen waren die op zo'n sjieke school zaten.
Nee, je hebt allerlei politici van eenvoudige afkomst die na een levenlang zwoegen eindelijk op Downing Street 10 arriveerden en er zelf versteld van stonden dat ze zover waren gekomen. Nou voor Nick en Dave geldt dat niet. Voor hen is dit allemaal heel vanzelfsprekend. En daarom zijn ze ook totaal niet nerveus.
Achter de 2de link: een overzicht van eerdere Britse premiers met een Eton-verleden.

Bron(nen):   The Times  The Daily Telegraph