Het afscheidskado van Labour

Wie ergens aan de macht komt, is er vaak als de kippen bij zijn voorganger van wanbeheer te beschuldigen. Zoiets moet je snel doen want in je wittebroodsweken wordt nog geduld dat tegenslag op het conto van je voorganger komt. Al snel is deze optie niet langer vers en dan moet je als nieuwe machthebber zelf de lasten van tegenvallers dragen.
Deels is dit komedie, deels ook niet. Want natuurlijk liet je voorganger steken vallen - hij heeft niet zomaar het veld hoeven ruimen. 
Over naar Groot-Brittannië.
De nieuwe regering van Conservatieven en Liberalen is nog maar nauwelijks benoemd, of er wordt al moord en brand geschreeuwd. Labour had miljarden ponden die werden besteed weggemoffeld in de begroting. De overheidstekorten zijn dus nog veel groter dan voorzien en het is voor de nieuwe regering goed dit nieuws flink van de daken te schreeuwen. Want zo kunnen de aanstaande belastingverhogingen voor een belangrijk deel op het conto van de soci's komen. 
Op allerlei departementen zouden de nieuwe bewindslieden op zogenaamde 'blach holes' zijn gestuit en The Sunday Times vindt hiervoor bevestiging in Labourkringen, waar volgens een anonieme zegsman het parool was: 'Leave nothing for the Tories.'

Bron(nen):   The Sunday Times