Obama zit in de olie

Barack Obama ging op bezoek in Louisiana om met eigen ogen te zien hoe groot de olieramp wel niet is die daar plaatsvindt. Terwijl BP bleef doormodderen en er nog steeds niet in is geslaagd de put te dempen, zei de president: "Justice will be done." 
BP mag met de handen in het haar zitten, ook in de politiek neemt de druk toe om een oplossing te voorschijn te toveren. De minister van Binnenlandse Zaken, Janet Napolitano en admiraal Thad Allen zijn inmiddels opgezadeld met de eervolle taak om er iets van te maken. Intussen mag de president van geluk spreken dat hij nog steeds niet de Katrina-beandeling heeft genoten die zijn voorganger ten deel viel.
Ook BP is een en al goede wil en de oliemaatschappij liet weten nu al 930 miljoen dollar aan de ramp te hebben besteed. Maar daar komt wat Obama betreft nog heel veel bovenop. 
Rond Grand Isle in Louisiana zou onder normale omstandigheden nu het toeristische seizoen zijn begonnen. Weliswaar is het druk op het strand en in de lucht (helicopters), maar alle bedrijvigheid is terug te voeren tot het bestrijden van de ramp. Vakantiegangers laten zich nu en voorlopig niet zien.

Bron(nen):   The Times