Nieuwe Britse bezuinigingsminister blijkt een oplichter

David Laws, de nieuwe  Chief Secretary to the Treasury - schatkistbewaarder  - heeft acht jaar lang op staatskosten twee woningen gehuurd die in het bezit waren van zijn partner. In de praktijk huurde hij een slaapkamer bij de man met wie hij samenleeft. Toen The Daily Telegraph dat vrijdagavond bekend maakte kondigde Law aan net geld onmiddellijk terug te storten, maar vermoedelijk is dat te laat om zijn carrière te redden.
De zaak komt nu pas aan het licht, omdat Laws bij het grote onderzoek dat vorig jaar plaatsvond naar onregelmatigheden van declaraties niet had opgebiecht dat hij woonruimte huurde bij zijn geliefde. Hij blijkt homoseksueel, tot gisteren ook niet bekend, en hij huurde een slaapkamer bij zijn partner. ‘I have kept this secret from everyone I know for every day of my life’, zei hij ter verdediging. Niemand mocht weten dat hij homo is, dus kon hij ook niet eerlijk zijn over zijn huisbaas.
Voor wie is geïnteresseerd in kleine oplichters: de Telegraph heeft nog aardige details van het declaratiegedrag van de nieuwe minister. Deze declareerde alles wat los en vast zat ten behoeve van het huis van zijn partner.
Law, die zeer welgesteld is, staat aan het hoofd van de komende miljarden bezuinigingen in Engeland. 
Welingelichte Kringen schat dat Law maandag moet aftreden.

Bron(nen):   The Daily Telegraph