Al en Tipper Gore uit elkaar

Al en Tipper Gore hebben bekend gemaakt dat er een einde aan hun huwelijk is gekomen na 40 jaar. 
Lange tijd golden de voormalige Amerikaanse vice-president en zijn vrouw als het ideal politieke echtpaar. Het stel kwam met een gezamenlijke verklaring waarin de scheiding in uiterst nette bewoordingen werd meegedeeld.
Gore (62) was 8 jaar lang de tweede man onder president Clinton en in 2000 bijna presdent geworden in de spannende race tegen George W. Bush. Vervolgens maake hij faam met zin campagne tegen de 'global warming' en won in 2007 de Nobelprijs voor de vrede. In hetzelfde jaar baarde  hij opzien met zijn propagandafilm An Inconvenient Truth, een geslaagde poging mensen schrik aan te jagen inzake de ondergaande wereld.
De Gore's hebben 4 kinderen en ontmoetten elkaar in 1965 op de highschool. Toen het echtpaar-Clinton in de problemen kwam met de Lewinski-affaire, werd met veel bewondering gekeken naar dit ideale stel. De toenmalige president mocht dan een billenknijper zijn, de 'vipe' wist zich tenminste te gedragen.
In kringen rondom het echtpaar realiseert men zich met verbazing dat dit huwelijk nu kapot is, terwijl de Clintons nog steeds samen zijn. Met andere woorden: over andermans huwelijk valt geen zinng woord te zeggen.  

Bron(nen):   The Daily Telegraph  The New York Times