Hoe onschuldig was de boot naar Gaza?

Vooralsnog is de strijd tussen Palestijnen en Israeli in de media gaande, waarbij beide partijen met hun eigen imago in de weer zijn. Tot op heden betekende dat vooral: zwakke, kwetsbare Palestijnen gaan gebukt onder de terreur van wrede Israeli. 1-0 voor de Palestijnen derhalve.
The Times komt vandaag wat roet in het eten gooien. Met de mededeling dat het schip dat onderweg was naar Gaza en door Israel is onderschept, niet enkel maar een boot vol goede bedoelingen was. De Foundation for Human Rights, Freedoms and Humanitarian Relief (IHH) heeft warme banden met moslimextremisten en zou ook links hebben met een beoogde bomaanslag op de luchthaven van Los Angeles. En het was deze liefdadigheidsorganisatie die 40 man aan boord had van de Mavi Marmara toen Israelische commando's arriveerden en 9 mensen ombrachten.
Ook interessant: toen de organisatie geen schip kon charteren voor deze gevaarlijke missie, kochten ze er zelf een, en rekenden in dit geval 750.000 dollar af. Hoe ze aan dat geld kwamen? Bijeengebracht door de Turkse leden, is het antwoord. Ook was er veel contant geld aan boord, bestemd voor Hamas in Gaza.
Volgens generaal Richard Myers, voormalig Amerikaans opperbevelhebber, hebben leden van zogenaamde liefdadigheidsorganisaties niet altijd door dat ze gemanipuleerd worden door extremisten. 
De organsisatie zelf ontkent banden met militante moslimorganisaties. IHH is in 1992 opgericht om Bosnische moslims te hulp te komen.

Bron(nen):   The Times