Anna, de spionne: Zo vader, zo dochter (en hoe zit het met haar vriend Dr. Doom?)

In het artikel hieronder kunt u kennis maken met de 11 Russische spionnen die de Amerikanen hebben vastgezet. Hier nog even wat extra aandacht aan de opmerkelijkste, mevrouw Anne Chapman. Want haar vader was ook van de KGB. Althans dat zei ze tegen haar ex-man.
Die ex-man had dat altijd met een korreltje zout genomen, maar nu Anna zelf (mogelijk) spion blijkt te zijn, zou haar bewering over de activiteiten van haar vader ook kunnen kloppen.
Alex Chapman, een 30-jarige aspirant-psycholoog, trouwde met de toenmalige Anna Kushchenko in Moskou in 2002, vijf maanden nadat ze elkaar hadden leren kennen in een Londense nachtclub. Ze scheidden in 2006.
Chapman tegen The Daily Telegraph: "Anna vertelde me dat haar vader iets hoog was in de KGB. Ze zei dat hij een agent was in 'het oude Rusland. Haar vader regelde alles in haar leven, en voor haar vader deed ze alles. Toen ik hoorde dat ze was gearresteerd op verdenking van spionage keek ik daar niet erg van op. Tegen het einde van ons huwelijk ging ze heel geheimzinnig doen en trok ze veel op met 'Russische vrienden'."
De ex-man van Anna is gisteren gehoord door MI5

En dan hebben we nog Noeriel Roubini. Voor de KGB een interessante partij: hij is als topeconoom kind aan huis in het Witte Huis en bij beleisdmakers. Uit de sociale netwerksite Facebook zou blijken dat hij bevriend is (geweest) met Anna. Roubini zegt dat hij haar een paar keer op feestjes in New York heeft ontmoet, maar dat 'he never had a one to one conversation or meeting with her'. Volgens berichten in de Amerikaanse pers zou Roubini Chapman ondermeer hebben ontmoet op een feest van de Russische oligarch Roman Abramovich.

Bron(nen):   The Daily Telegraph  Fondsnieuws