Weer een GroenLinkser die zijn partij voor gek zet

Arend Hamstra, op dit moment al (betaald) deelraadslid in Amsterdam Zuid wilde graag lijsttrekker worden. Hij was door de  kandidatencommissie van zijn partij ook voorgedragen als lijsttrekker Maar de Algemene Ledenvergadering stemde hier niet mee in en koos voor Rocco Piers, die ook heel groen en links is. Zo kan dat gaan in de door en door democratische partij. Maar nu is Hamstra boos, onthult GeenStijl. Hij is nu zo teleurgesteld dat hij heeft besloten om twee maanden naar het buitenland te gaan, die periode geen raadswerk te doen en ook niet mee te werken aan de campagne. 'Dit betekend dat ik niet aanwezig kan zijn tijdens de commissievergaderingen en raadsvergaderingen', schrijft Hamstra aan zijn collega's. De e-mail is gelekt naar weblogGeenstijl.nl met de mededeling dat Hamstra wel gewoon ruim 1.500 euro per maand blijft vangen als vergoeding voor zijn raadswerk terwijl hij in het verre buitenland zit.

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Betweter

  Hij zal toch wel voldoende vakantiedagen hebben? En anders is het toch onbetaald verlof?

  • André Somers

   Je doet net alsof het raadslidmaatschap een baan is. Dat is het niet. Dus nee, je hebt geen vakantiedagen, en je krijgt ook geen salaris. Je krijgt wel een soort van financiële compensatie en een onkostenvergoeding.

   (in antwoord op Betweter)
 2. reageermeneer

  Links lullen, rechts vullen.

 3. Paulraw

  ‘Dit betekend dat ik niet aanwezig kan zijn”

  Betekend….
  Amsterdam- Zuid ,ook daar gaat het scholingsniveau achteruit.

 4. Robin B.

  Waarom krijgt hij überhaupt betaald vrij om campagne te voeren? Laat de partij betalen daarvoor en niet de gemeenschap. Nogal onprofessioneel om zo met een baan om te gaan als dat. Blij dat die stadsdelen er straks anders uitzien, hopelijk worden zulke mensen dan wat anders aangepakt.

  • RhodBerth

   Het dient de nederlandse democratie als alle partijen campagne kunnen voeren, en niet alleen de rijke partijen.

   Ik heb niks met GroenLinks, maar ben blij dat we in NL een redelijk goed werkende democratie hebben. En soms gaat het verstand tegen het gevoel in. Ik volg dan toch liever altijd maar m’n verstand.

   edit: en uiteraard is deze man belachelijk, als hij 2 maanden geen raadswerk doet moet hij ook geen geld krijgen, of vakantie opnemen. Daar zijn mijn gevoel en verstand het ten minste over eens.

   (in antwoord op Robin B.)
 5. Karl Ruprecht Kroenen

  Ook zonder deze Arend Hamstra staat Groenlinks al jaren voor gek.

 6. Templein

  De partijleden hebben het dus goed gezien. Deze man valt door de mand als een lichtgewicht.
  Echte democratie dus, dat zou vaker moeten gebeuren.

Reacties niet toegestaan