Anouchka van Miltenburg krijgt nog één kans

Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg heeft het zichzelf nog maar eens extra moeilijk gemaakt door in het kersteces een lang radiointerview te geven, waarin ze zei dat het best wel goed gaat met haar voorzitterschap van de Tweede Kamer. Dat vindt, behalve zij zelf, vrijwel niemand. En het wordt haar kwalijk genomen dat ze niet terughoudender is geweest. Maar ze krijgt van de fractieleiders in de Tweede Kamer nog een kans. Het is wel de bedoeling van dat Van Miltenburg geen grote fouten meer maakt 'Iedereen is een inwerkperiode gegund, maar ik wil nu wel horen hoe ze de zaken denkt te gaan aanpakken,' zegt D66-leider Alexander Pechtold dinsdag in De Telegraaf ChristenUnie-leider Arie Slob beaamt dat.
'De voorzitter heeft het vertrouwen van de Kamer nodig,' zegt Slob. Hij hoopt dat de hele Tweede Kamer Van Miltenburg steunt. Toch is er nog kritiek op Van Miltenburg, maar daarover willen Kamerleden niet worden geciteerd, ook niet anoniem, meldt de krant.
Van Miltenburg voerde gesprekken met de fractieleiders na een artikel in de Volkskrantwaarin anoniem kritiek werd geuit op haar functioneren. Onder fractieleiders is ergernis over het feit dat Van Miltenburg al aangaf niet te denken aan opstappen. Hierdoor stond de uitkomst van de gesprekken al vast.  

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. De Staatsburger

    Mevrouw Van Miltenburg geniet nog steeds de steun van de meerderheid van de Tweede Kamer. Nix aan de handa dus.

Reacties niet toegestaan