Wie mogen op de trouwerij van Chelsea Clinton komen?

De trouwerij van Chelsea Clinton en Marc Mezvinsky is in de Verenigde Staten de politieke happening van deze zomer en het was reuze spannend wie er wel en wie er niet zijn uitgenodigd.
Natuurlijk hebben de ouders van de bruid een flinke zeggenschap in de gastenlijst en al te snel sta je dan op lange tenen. Zo citeert The New York Times een oude vriend van de Clintons die zich herinnert hoe hij eerder wel zijn vliegtuig met piloot aan Bill mocht lenen om hem het hele land door te vliegen, maar die nu niet van de partij zal zijn, want niet uitgenodigd.
Zeker, er is een zeker begrip voor het feit dat dit natuurlijk een prive-aangelegenheid is en bovendien snapt iedereen wel dat je niet de halve wereld kunt uitnodigen; 400 gasten betekent 400 gasten, maar intussen...
De Clintons zijn nu 30 jaar actief in de politiek en sommigen hebben enorme offers (financieel, anderszins) gebracht om het echtpaar tegemoet te komen, en dan is het zuur als je nu niet tot de inner circle blijkt te behoren.
In ieder geval is het een les voor degenen die vandaag geen acte de presence hoeven te geven, dat je in de politiek vriendschap en (tijdelijk) bondgenootschap vooral niet met elkaar moet verwarren. Of zoals voormalig president Harry S. Truman ooit zei: 'Zoek je een vriend in Washington? Neem een hond.'

Bron(nen):   The New York Times