Groningen krijgt ‘slechts’ 1,2 miljard

Het kabinet heeft vandaag besloten de winning van gas gericht te beperken.  In het meest bedreigde gebied, onder Loppersum, wordt de productie met 80 procent verminderd. Totaal zal de winning worden teruggebracht tot 40 miljard kubieke meter. Daarnaast krijgt de provincie Groningen de komende 5 jaar extra financiële steun Komende 5 jaar komt 1,2 miljard beschikbaar voor versterken gebouwen, huizen en infrastructuur en om leefbaarheid van het  gebied te verbeteren. Er wordt ook geïnvesteerd in de regionale economie, heeft minister Kamp bekendgemaakt. Het kabinet praat er pas in het voorjaar over hoe deze maatregel precies moet worden betaald. De Groningers hadden veel meer gevraagd

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karl Ruprecht Kroenen

  Als ze nou net in Noorwegen al dat geld wat er binnengekomen is,in een fonds voor de burgers zouden hebben gestopt…

  Maar nee, er is zo lang zoveel geld verdient, en nu uiteindelijk de schade naar boven komt ,moeten we zien nog waar dat van betaald wordt?

  Alles is op.
  Ontzettend wanbeheer.

  • André Somers

   Ooit hadden we een een dergelijk fonds. Daar werden o.a. investeringen in infrastructuur en R&D uit betaald. Probleem daarmee was natuurlijk, dat je zonder dat fonds die investeringen óók had moeten doen. Het geld kwam dus beschikbaar voor andere dingen, juist _omdat_ er zo’n fonds was. Dat schiet ook niet echt op…

   (in antwoord op Karl Ruprecht Kroenen)
   • Dead Silence

    Uiteraard is het Joop den Uyl geweest die ons aardgas destijds heeft verkwanseld. Over 100 jaar hebben we het nog over deze dwaas wiens hersens wellicht aangetast waren door een onbekende soa en we kunnen vaststellen dat deze man Nederland naar de afgrond heeft gebracht op onderwijs, justitie en politie,ziekenzorg, het onbeperkt toelaten van economische vluchtelingen een waardeloos immigratie beleid, de macht over de media, etc. etc.
    Rooie Joop, de econoom uit een of ander Amsterdams wijkje, had zich weer eens voor de kar laten spannen en verkocht ons gas aan Italie voor een appel en een ei.
    15 gulden-cent per kubiek meter vloeibaar gas! Dat is ongeveer 600 kuub gasvormig aardgas.

    Dit grapje heb ons nu al miljarden gekost van af de jaren 60. Het was soms zo erg dat ze het gas kochten voor 0.25 cent en aan ons terug verkochten voor 0,65 cent!!!! Jopie was tenslotte econoom die met quasi-gewichtige kreten zijn miskleunen wel kon verkopen aan de linkse gemeenschap.
    Toen de drs quod non ook nog besloot de gasprijs te koppelen aan de prijs van een vat olie was wel duidelijk dat Jan met de pet nimmer op enige wijze zou profiteren van de gasbel onder eigen bodem.

    (in antwoord op André Somers)
    • Desperanto

     Och jee, weer die mythe over Den Uyl.
     Vermoeiend hoor, telkens hetzelfde rechtse flauwekul verhaal.
     Het zijn de rechtse kabinetten na Den Uyl geweest die de aardgasbaten hebben verkwanseld.
     Feit is dat het kabinet Den Uyl in de 3,5 jaar dat ze heeft geregeerd maar heel weinig heeft kunnen doen vanwege de tegenwerking van vnl Van Agt en Lubbers, die vervolgens in de volgende kabinetten datgene hebben gedaan wat Den Uyl altijd wordt verweten.

     (in antwoord op Dead Silence)
    • Leo

     Ik herinner mij dit nog. En dat gas is niet zomaar verkwanseld. Men dacht toen nog dat kernenergie voor de deur stond, en dat dit alle armoede uit de wereld zou bannen. Joop den Uyl zei dit toen nog. Het gas is verkocht in de hoop er nog snel wat geld voor te krijgen. Heel rechts Nederland was het hier toen mee eens, sterker nog ze drongen hier ook sterk op aan want we konden het geld goed gebruiken. Algemeen werd gedacht dat we dit gas snel moesten vermarkten omdat de voorraden ongekend groot waren. We zouden het anders niet meer op krijgen.

     Maar ja….. onze honger naar energie is groter gebleken dan toen werd verwacht. En kernenergie (fusie) is uitgebleven.

     (in antwoord op Dead Silence)
 2. malky

  Voor 500 mijard Groningen leegzuigen en het kabinet zegt tegen de Groningers: ziet u daar dat riet? Hier is een kluitje, en nu stemmen op ons.

Reacties niet toegestaan