De temperatuurstijging is toch echt geen complot van linkse wetenschappers

Later, als het allemaal voorbij is, zal er met verbijstering worden teruggekeken op deze tijd. Zo ongeveer alle wetenschappers die er ook maar enig verstand van hadden zeiden dat de aarde opwarmde in een zo'n reusachtig tempo, dat het aan menselijk gedrag moest liggen.
Maar een kleine groep mensen die van de materie bijna geen van allen enige notitie hadden slaagden er in de wetenschap verdacht te maken, omdat ze geloofden in het een of andere complot. En daar door vergeeld het moment waarop de wereld iets had kunnen doen.
Gisteren kwamen de twee grote meteorologische diensten van de Verenigde Staten en Engeland met een rapport dat slecht temperatuurmetingen bevat. Niet alleen op aarde, maar ook op zee en in hogere luchtlagen. En wat we al wisten blijkt opnieuw: het begint erg warm te worden. De eerste helft van 2010 was het warmste half jaar ooit. En de metingen van dit jaar volgen op decennia waarin die opwarming al zichtbaar waren.
De klimaatsceptici zullen later lijken op Chamerberlain. En die heeft zich ook nooit geschaamd voor zijn fatale vergissing.

Jekunt over de onderzoeken lezen in de Financial Times en de Telegraph.
Maar je kunt het natuurlijk ook niet lezen.

 

Bron(nen):   The Daily Telegraph  Financial Times