Obama: “Marihuana is niet gevaarlijker dan alcohol”

De stemming rond marihuana is in de VS in een paar jaar radicaal omgeslagen. Tot voor kort mocht er niets, nu is de drug in een paar staten legaler dan in Nederland. Uit peilingen blijkt dat steeds meer Amerikanen voor het legaliseren van de softdrug zijn. En ook de Amerikaanse president lijkt achter dit idee te staan. In een uitgebreid interview met de New Yorker liet Obama weten dat "wiet niet gevaarlijker is voor de gezondheid dan alcohol".  Obama zei dat hoewel hij "gelooft dat marihuana niet erg gezond is, de drug niet zo gevaarlijk is als sommigen blijven beweren". "Zoals iedereen weet, rookte ik als student wiet en ik beschouw het als een slechte gewoonte, maar het is niet zo verschillend dan de sigaretten die ik op latere leeftijd rookte. Ik denk niet dat het gevaarlijker is dan alcohol", aldus de president tijdens het interview. "Het is minder gevaarlijk op vlak van impact op de individuele gebruiker", voegt hij eraan toe. Maar het is echter niet iets dat hij zijn dochters zou aanraden: "Ik heb hen gezegd dat ik het een slecht idee vind en het is tijdsverspilling. Het is niet erg gezond", voegde hij eraan toe. Momenteel beschouwt de Drug Enforcement Administration (DEA) marihuana als een substantie uit de categorie 'Schedule 1'. Deze categorie wordt door de DEA gezien als "de gevaarlijkste klasse van drugs met een hoog risico op misbruik en mogelijk zware psychologische en/of fysieke verslaving". Andere drugs in die categorie zijn onder andere heroïne, ecstacy en LSD. Obama vindt dat dat anders moet.  "We zouden kinderen en individuele gebruikers niet voor lange tijd moeten opsluiten, terwijl sommige schrijvers van die wetten waarschijnlijk zelf hebben gerookt", zei de president.  

Bron(nen):   New Yorker      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. De Staatsburger

  Dapper statement van Obama. De ‘war on drugs’ is net als de ‘war on terror’ een smoesje geweest om een politiestaat te kunnen handhaven.

 2. zo maar iemand

  Inderdaad heel dapper. Ben benieuwd naar de reacties daar.

 3. Ko Herent

  Hij weet misschien niet hoe de ” kwaliteit ” zich heeft ontwikkeld. Het stickie van vroeger is niet de weed van nu.
  In mijn jeugd rookte ik wel eens wat, wat hasj. Een paar jaar geleden bracht een zoon van een vriend van me wat nederwiet mee. Zouden we eens proberen…lekker een paar diepe halen en ik ging van mijn stokkie.

Reacties niet toegestaan