Godzijdank hebben we generaal Petraeus nog

De verzuchting is van Con Coughlin, Midden-Oosten expert van The Daily Telegraph, die reageert op de waarschuwing van Petraeus dat snelle terugtrekking uit Afghanistan zeker niet vaststaat.
Barack Obama en David Cameron zijn volgens Coughlin maar in 1 ding geïnteresseerd: hoe komen we er zo snel mogelijk weg en ze houden dan ook graag vast aan de aankondiging dat over 11 maanden het vertrek uit Afghanistan kan beginnen.
Petraeus heeft nu - heel voorzichtig - laten weten dat je zoiets moet laten afhangen van de situatie 'on the ground' en dat is heel iets anders dan politieke ingevingen. En 'on the ground' heeft de NAVO nog lang niet bereikt wat de bedoeling is: een min of meer vreedzaam Afghanistan en/of een Afghaans leger dat zelf de veiligheid van de bevolking kan waarborgen.
De afgelopen maand steeg het aantal gedode Amerikaanse militairen naar een record, 66 man.
Het Witte Huis benadrukte herhaaldelijk dat juli 2011 de maand is dat met terugtrekking zal worden begonnen - dat is immers goed getimed als gedacht wordt aan de mogelijke herverkiezing van de zittende president.
Petreaus heeft nu laten weten dat hij andere belangen nastreeft. De 30.000 extra militairen die hij voor Afghanistan had gevraagd zijn nu eindelijk ter plekke gearriveerd. En het echte werk moet nog beginnen.

Bron(nen):   The Daily Telegraph