Geen goede huizen voor tienduizenden ouderen

De komende jaren zal er voor tienduizenden bejaarden en gehandicapten geen geschikte woning zijn. De regering wil dat er minder bejaarden en gehandicapten in verzorgingshuizen en instellingen gaan wonen. Dat is te duur. Een bejaarde moet voortaan zeer hulpbehoevend zijn om in aanmerking te komen voor een plaats in een zorginstelling. Als het maar even kan moet iemand thuis blijven wonen met behulp van familie en zorgprofessionals. Maar daarvoor zijn geschikte, aangepaste woningen nodig. En die zijn er (nog) niet. De Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur heeft in een rapport vastgesteld dat de komende jaren duizenden kamers in verzorgingshuizen leeg zullen staan, terwijl er een groot tekort zal ontstaan aan geschikte woningen waar ouderen langer zelfstandig kunnen wonen. Op veel plaatsen in het land sluiten al verzorgingshuizen, zodat hoogbejaarden gedwongen moeten verhuizen

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Pietje_Precies

  ja, dan had je maar niet voor de PVVDA moeten kiezen….

 2. marianne martens

  Barbaarse regering met zijn barbaarse bestuurders en meelopers, geef het advies en val op je knieën, doe een gebedje;’ val vroeg dood a.u.b. oudjes dan kost U niets meer ook al heeft U de gouden nutteloze, energie slurpende koe aanbeden van werken, werken, werken en weinig weinig salaris.INTUSSEN VERLAGEN WIJ DE 8% BELASTING VAN DE MULTINATIONALS NAAR 2%. intussen wijzen wij, volk wel de klassen aan die kunnen vertrekken en verrekken.

  • Heldoppantoffels

   De multinationals maken zelfs gebruik van (gelegaliseerde) constructies waarmee zij niet eens 0,1% belasting betalen.

   Het zijn treurige tijden voor de mens, de machthebbers redden liever banken dan het belang te dienen van de burger.

   Aan iedereen die net zoals ik nu nog niet oud is: Het goede nieuws, jou treft het lekker niet, het slechte nieuws? Ook jij wordt een keer oud, wat zou jij jezelf dan toewensen?

   (in antwoord op marianne martens)
   • marianne martens

    Jong, middelbaar, oud zou ik samen met heel veel mensen, proberen de Macht beter te verdelen, maar dat is ws erg naïef. Oud ben ik bijna, binnenkort 70 jaar Bij het oud zijn zou een goed bejaarden-verpleeghuishuis, eigen woning, aanleun- huurwoning een goede plek zijn.Niet zoals nu dat mensen van boven de 90 jaar opeens na tientallen jaren “pats boem” worden verplaatst. Jong/ oud= liefde voor elkaar, mededogen, barmhartigheid, samenwerken, genoeg eten voor een ieder, studeren etc. Er gaat helaas een kwaadaardige “shiver” over de globe. Hoop dat je een goed leven hebt. ga niet als een oma praten zo iets van: ” Geniet maar”. Ach, wat is er eigenlijk op tegen?

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
    • Heldoppantoffels

     Ja die kwaardaardige “shiver” moeten we zien uit te schakelen. Blijf het vertellen zou ik zeggen, dat is ons enige echte wapen momenteel….

     (in antwoord op marianne martens)
 3. Jos van Veen

  Wel, dan kun je die leegstaande gebouwen ombouwen tot aanleunwoningen en/ofof tot sociale woningen

  • Heldoppantoffels

   Dat is een goede suggestie, maar ja wie gaat dat betalen? Ik geef je 1 hint. De woningbouwcorporaties hebben dat geld er in ieder geval niet meer voor, want dat is richting Den Haag vertrokken met de “verhuurdersheffing”.

   (in antwoord op Jos van Veen)

Reacties niet toegestaan