Minister Huizinga (Christen-Unie) ging naar haar werk met een privé-jet

Tineke Huizinga, dat keurige mevrouwtje dat namens de Christen Unie Verkeer & Waterstaat bestuurt wilde het kennelijk een keer meemaken voor ze in de vergetelheid verdwijnt: gevlogen worden in een privéjet. Omdat te bereiken moest ze iets eenvoudigs doen: vakantie nemen op het moment dat het kabinet begon te praten over de begroting van volgend jaar. Daar kan je als minister niet bij ontbreken. Wie zijn departement niet verdedigd loopt het risico zijn halve budget te verliezen.
En dus, zo onthult De Volkskrant vandaag, zat er voor christelijke Tineke niets anders op dan zich te laten terugvliegen uit Frankrijk met een eigen vliegtuig En na de vergadering weer terug naar man en kinderen.
Kosten 11.800 euro.
Mevrouw Huizinga zal vermoedelijk nog een keer hals over kop naar Den Haag moeten. Want er komt vast een debat van. Waarbij ook vast zal meespelen dat Huizinga de afgelopen jaren uitsluitend is opgevallen door geprutst. Dat maakt deze uitspatting nog ietsje onverstandiger. Uit humanitaire overwegingen heeftde Kamer haar niet afgeslacht bij allegelegenheden die zich daarvoor aandienden. Maar die uitgesetldd rekening zal nu worden bepresenteerd. Eindigt haar loopbaan toch nog in schande & hoon.