Waarom de Obama’s niet op vakantie mogen

Ja, er is veel te doen om de vakantie van de Obama's (eerst in Marbella, toen heel even zwemmen in de Golf van Mexico, daarna eindelijk naar het sjieke en begeerde Martha's Vineyard). En eigenlijk is de ondertoon van al die stukken en foto's: nou zeg, die Barack en Michelle doen dik, een beetje normaal rondlopen is er niet bij en kijk ze eens aandacht trekken.
Komt allemaal volgens Anne Applebaum op Slate omdat ze zelf geen buitenhuis hebben. Net als Bill Clinton die ook al hinderlijk werd gevolgd tijdens zijn presidentiële vakanties. 
Andere presidenten werden 's zomers veel meer met rust gelaten. Dat de Kennedy's het breeduit lieten hangen in hun mooie huizen werd bijna als een plus gezien; wat waren ze toch jong en gezond op en rond hun zeilboten. Ook Ronald Reagan op zijn Californische ranch was oké, net als George W. Bush met zijn Texaanse ranch. 
Misschien stelde het veel Amerikanen diep in hun hart wel gerust dat ze zulke rijke presidenten hadden.
Maar heb je geen eigen buitenhuis waar je je met vrienden en familie kunt terugtrekken, berg je dan maar. Bill en Hilary Clinton trokken 's zomers snel naar Martha's Vineyard en deden net of ze daar hoorden - Bill heel jofel met een truitje om zijn nek geknoopt - maar hoon was hun deel. En de Obama's overkomt nu eigenlijk hetzelfde. De nouveau riche heeft het ook in de politiek blijkbaar zwaar te verduren.
Niet eerlijk, zegt Applebaum, om zo met 2 maten te meten. Laat die lui toch rustig met vakantie gaan. En ga zelf ook weg in plaats van je zo druk te maken om wat Barack Obama allemaal in zijn vrije tijd doet.

Bron(nen):   Slate  é  ë