Arabische lobby is effectiever dan joodse

De Arabische lobby. The Arab Lobby Rules America"" Je hoort er niet veel van, schrijft de (linkse) Daily Beast. Logisch, want waar de Joodse lobby bestaat uit miljoenen mensen, joden en fundamentalistische christenen, die het land van Jezus willen steunen, bestaat de Arabische lobby uit enkele personen en onnoemlijk veel geld. Geld voor wapenaankopen, geld om dingen gedaan te krijgen. 
Een boek dat binnenkort verschijnt brengt de kracht van de Arabische infiltranten in de Amerikaanse machinerie in kaart en claimt dat de Arabieren aan meer touwtjes trekken dan Israel.
Van de joodse lobby merk je veel (en daar kun je daardoor ook aan ergeren) omdat deze openbaar is en gedragen wordt door tallozen. 
De Arabische lobby ergert niemand, omdat hij onzichtbaar is. En vooral gepaard gaat met banktransacties. Maar daarmee is dezeniet minder effectief.
Een goed voorbeeld is uiteraard de dagen na 11 september. Niemand, echt niemand, mocht in de VS meer vliegen, zelfs Alan Greenspan kon niet terug naar zijn hoofdkwartier om de wereldeconomie te redden, want er mocht niet worden gevlogen. Behalve dan voor rijke mensen uit Saoedi-Arabië, die mochten de wijk nemen. Terwijl de daders van de aanslagen nou juist bijna allemaal uit dat land afkomstig waren. Nooit goed opgehelderd. Maar als het een symbool is van de Arabische, moslimmacht achter de schermen, dan moet die inderdaad sterker zijn.

Bron(nen):   Daily Beast