Hoe een politicus in een ‘affaire’ belandt

De politicus die zijn vrouw bedriegt is een bekend verschijnsel - ook in landen waar over dergelijke zaken doorgaans niet wordt geschreven. Ook dat is een onderwerp waar Tony Blair uitvoerig bij stilstaat in zijn gisteren verschenen memoires, ondermeer als hij uit de doeken doet welke tornado oplaaide als een van zijn collega-ministers tegen de lamp liep.
In Westminster, het Londense regeringscentrum, wordt volgens The Daily Telegraph met de ogen geknipperd bij het lezen van deze passages waarin Bair nogal 'diep' gaat.
Volgens Blair is er in het geval van een affaire sprake van een escape; de bekende politicus zit gevangen in een wereld van machinaties, intriges en grote spanningen, en dan opeens doet zich de gelegenheid voor om daar ogenschijnlijk geheel aan te ontsnappen: een romance. Over zijn tegen de lamp gelopen collega-minister Prescott schrijft hij: 'I totally understood the desire to escape. It’s an explosion of irresponsibility in an otherwise responsible life.'
Omgekeerd is het Blair niet ontgaan dat politici voor vrouwen bijzonder aantrekkelijk zijn. Zelf is hij trouwens van onbesproken gedrag, al valt het de lezers van het dikke boek wel op dat er opmerkelijk weinig woorden worden besteed aan Cherie Blair.

Bron(nen):   The Daily Telegraph