‘Amsterdamse wethouder Wiebes opvolger Weekers’

De Amsterdamse wethouder Eric Wiebes wordt waarschijnlijk de nieuwe staatssecretaris van Financiën. De NOS en De Telegraaf melden dat de VVD’er deze week naar voren wordt geschoven als opvolger van Frans Weekers, die vorige week opstapte toen bij een debat over problemen met toeslagen bleek dat de Kamer het vertrouwen in hem had verloren. Wiebes, die geen financiële achtergrond heeft, heeft als wethouder van Amsterdam indruk gemaakt. Vooral het feit dat hij controle heeft gekregen over de aanleg van de Noord-Zuid metrolijn pleit voor hem; dat was meerdere van zijn voorgangers niet gelukt Eerder werkte hij op het ministerie van Economische Zaken en was hij jarenlang consultant.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Vreemd, Nederland heeft zoveel goeie bestuurders en toch moet er weer uit de stad die inmiddels bewezen heeft absoluut geen verstand te hebben van geld een nieuwe Staatssecretaris komen. Triest dat er in dit land niet verder word gekeken dan het eigen kringetje.

  Voor de goede orde.. er zijn meer plaatsen in dit land dan Amsterdam.
  Groningen, Zwolle, Utrecht, Rotterdam, Nijmegen, Den Bosch, Breda, Eindhoven, Maastricht, Tilburg, allemaal plaatsen van een zekere omvang waar zonder twijfel capabele mensen te vinden moeten zijn.

  • Dead Silence

   In de regio Eindhoven zeer zeker! Maar die zijn “te hard” en saneren dit naar de afgrond glijdende land, en dat mag niet van onze rozenuitdelers.

   (in antwoord op catchit64)
 2. Dead Silence

  Filosoof en groene werktuigbouwer, studievariant beleidsfuncties bij de overheid? Ik ben er al klaar mee. Lees en huiver: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/02/eric_wiebes.html#comments

 3. André Somers

  In Amsterdam hebben ze ervaring met een niet-functionerende belastingdienst…

  • marianne martens

   de belasting dienst moet al sinds 24 jaar efficiënter,niemand weet meer wat het woord betekent, hangt weer welke minister aan het roer staat, groepen uit halen weer in-elkaar draaien, ontslaan, andere systemen etc Zorgt echt voor een goede werksfeer

   (in antwoord op André Somers)

Reacties niet toegestaan