Sarah Palin is een bijbelse figuur

Zelf heeft Sarah Palin weleens gesuggereerd dat haar komst op het politieke toneel een teken van God is; omgekeerd heeft ze bewonderaars die haar bij voorkeur in Bijbelse termen beschrijven.
Vanity Fair verwijst naar een blog (2de link) waar nogal wat op wordt gepost over Palin op een manier dat je zegt... we zijn hier in het heilige boek beland.  In meerdere gevallen volgen daarbij verwijzingen naar het apocrieve bijbelboek Esther. 
Het was in de tijd dat Perzische koning Ahasveros zijn mooie vrouw aan alle gasten van een feest wilde tonen, maar deze vrouw weigerde en werd verstoten. Daarop werd de joodse Esther, vrouw van ongekende schoonheid, uit vele kandidaten gekozen als de nieuwe vrouw van de koning.
Palin zegt zelf dat ze dit verhaal vaak leest als ze 's avonds thuis is. En daarbij natuurlijk denkt aan de mogelijkheid dat het Amerikaanse koninkrijk haar op enig moment toevalt. 
Uit bijgaande mail, afgedrukt in Vanity Fair, kan de lezer opmaken dat bijbelse analogieën nooit ver weg zijn als een bewonderaar van Palin de pen oppakt.
Je mag het misschien niet zeggen maar bij zoveel dweperij moest Weingelichte Kringen een beetje denken aan de manier waarop veel media - in de VS, in Nederland, eigenlijk overal - nog maar enkele jaren geleden over 'Obama de Verlosser' schreven. 
Wat gaat de tijd toch snel!

Bron(nen):   Vanity Fair  conservatives 4palin