Eric Wiebes nu echt staatssecretaris van Financiën

VVD’er Eric Wiebes is de nieuwe staatssecretaris van Financiën. Dat meldt de Rijksvoorlichtingdienst. De Amsterdamse wethouder verkeer en vervoer wordt al dagen genoemd als de meest logische en meest kansrijke opvolger van zijn vorige week opgestapte partijgenoot Frans Weekers. Wiebes wordt onder meer allereerst de baas over de Belastingdienst, waar problemen met het uitbetalen van toeslagen de val van Weekers tot gevolg hadden. Duizenden burgers ontvingen hun toeslagen te laat door “procesverstoringen”. De staatssecretaris lag toen deze problemen de kop opstaken al een tijd onder vuur vanwege toeslagenfraude met Bulgaren. Wiebes heeft in Amsterdam de reputatie veroverd dat hij moeilijke kwesties kan oplossen. Hij was de eerste wethouder in 20 jaar die greep kreeg op de bouw van de Noord-Zuidlijn en hij bracht ook de IT-problemen van Amsterdam onder controle  

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Nee, daar zullen we wel op vooruit gaan. Krijgt iedereen nu een bedrag met een foutief geplaatste komma? Waarschijnlijk de komma te ver naar links.

 2. Dead Silence

  FAAL

  • André Somers

   Wat een uiterst nuttige, genuanceerde en zorgvuldig onderbouwde bijdrage lever je hier. Echt heel verhelderend.

   (in antwoord op Dead Silence)
 3. Apekool

  Degene die nu instapt als staatssecretaris financiën moet zeer overtuigd zijn van zijn eigen kunnen – hij zal dus ofwel heel kundig blijken, of vreselijk door de mand vallen vanwege grandioze zelfoverschatting.

  Ik hoop op kundig, dat is toch echt beter voor iedereen.

Reacties niet toegestaan