Links moet de hoofddoekjes verbieden

In het  katholieke onderwijs in Vlaanderen (en dat is dus vrijwel al het onderwijs) is het dragen van hoofddoekjes verboden. Er gaan nu stemmen op, bericht Trouw, om dat verbod uit te breiden naar het openbaar onderwijs. Want de volhouwertjes onder de hoofddoekdraagsters zijn nu in het openbaar onderwijs terecht gekomen, dat daardoor onbedoeld een soort Moslimscholen zijn geworden.
In België is de hoofddoek niet onder vuur komen liggen door schreeuwerig rechts om de moslims te pesten, maar is juist betuttelend links begonnen: de hoofddoek wordt doorgaans niet gedragen uit vrije wil, maar vanwege de ouders of onder groepsdruk. Dus een verbod draagt bij aan de dringend noodzakelijke emancipatie van moslimsvrouwen.
Trouw bericht dat er nu ook stemmen op gaan om de hoofddoek uit de openbare scholen te verbannen, om te voorkomen dat er moslimscholen ontstaan.
De Vlaamse scholen volgen daarmee Frankrijk, waar in 2003 al een wet werd aangenomen die het leerlingen en leraren verbiedt om religieuze symbolen te dragen. In sommige Duitse deelstaten mogen leraren geen hoofddoek dragen.
Via een emancipatiegedachte wordt in veel omringende landen bereikt wat de PVV wil om het Moslim Gevaar te keren.
Misschien moeten Femke en Job zich daarvoor eens gaan inspannen. Gesteund door Klink
Of hebben de Belgen ongelijk?

Bron(nen):   Trouw