De nare sfeer in de PVV: fascinerend inkijkje in de omgangsvormen

De nummer vier van de PVV, Lilian Helder, schrijft aan een partijgenoot: 'Ik vind dat onze partijleider zo ontzettend slecht is in het leren uit het verleden dat het wat mij betreft grenst aan arrogantie. Mensen gewoon schofferen en negeren is mij een brug te ver.' Het Parool en het AD hebben een aantal emails tussen kamerleden van de PVV onderschept. NRC had er eerder ook een aantal en ook toen bleek dat het niet allemaal dikke vrienden zijn in de fractie van Geert. Hemzelf wordt verweten als een controlfreak alles te willen beheersen. Als bijvoobeeld Fleur Agema op eigen houtje een vergadering heeft belegd mailt Wilders: 'Vreselijk achterbaks. Hoe idioot moet je zijn om dat te doen? Het ondermijnt keihard mijn positie.' Meer bij Het Parool 

15 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Cornelis Berend

  Het is een eenmanspartij, hoe helder kan je het anders nog uitleggen. Om op de lange termijn mensen met je mee te krijgen moeten die mensen als het ware ‘mede-eigenaar’ zijn van het proces. Zo gaat dat nu eenmaal.
  Nu werk je voor Wilders BV of Stichting Wilders zo u wilt. En, je ligt er ook zo weer uit. Op het verloop van de hopeloze zielen die dat met zich meebracht en mee zal brengen kan je geen partij bouwen, laat staan een regering.
  Tja, en “goede ideeën hebben”? Iedereen heeft goede ideeën, de wereld is er vol van. Het gaat er om dat ze worden uitgevoerd.
  Het zie er naar uit dat “ze”, dus eigenlijk “hij”, aan de bak moet na de volgende verkiezingen. Het zal mij benieuwen.

  • marianne martens

   Inderdaad, de 1 mans partij is voor velen helemaal niet vreselijk, eigenlijk gewoon, net zoals je dagelijkse bezigheden.Antwoorden met: ” Vreselijk achterbaks” als je eindelijk initiatief neemt wijst naar een hele andere ernstige persoonlijke richting. Toch vinden mensen hem zo goed om op hem te gaan stemmen. De VVD heeft leden, de PVV heeft 1 lid., de PvdA heeft leden, maar kletsen elkaar de tent uit ( Affreuze acties ) . Tussen de Partij- Programma’s zijn geen verschillen meer bv asielzoekers worden als misdadiger neergekwakt. Dat we een werkelijk ” knettergek” volk zijn weten we met zijn allen, maar dat je op een 1 mans Partij gaat stemmen geeft aan dat de Geschiedenislessen op scholen “node” worden gemist en is een ondersteuning voor ” knettergek” en dat je dan ook nog wil stemmen op 1 persoon, die nooit iets meer heeft te zeggen dan IK/ZIJ/JULLIE maakt alles helemaal schrijnend, ook dat er wordt geweigerd opening van zaken te geven in de clubfinanciën.Bij al deze Partijen zie je en voel je geen enkele liefde meer voor de mens binnen deze Natie.

   (in antwoord op Cornelis Berend)
 2. Anton van Haasteren

  Dit is ook weer het demoniseren van de PVV. Vraag jezelf eens af hoe de verhoudingen liggen bij andere partijen.
  Neem nou deze perikelen bij de PVDA.

  http://politiek.thepostonline.nl/2014/02/06/pvda-europarlementarier-berman-opspraak/
  Denk niet dat deze mensen elkaar nog aardig vinden, maar je hoort er nooit wat over.
  Maar de PVV wordt er weer uitgelicht. Heb zo het idee dat met dat onderzoek van de PVV wat het Nederland oplevert om uit de EU te vertrekken
  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/onderzoek-pvv-vertrek-uit-eu-brengt-welvaart-terug
  de PVV nog meer dwars gaat worden gezeten.

  • reageermeneer

   Blinde vlek? Ronald Plasterk van de PvdA ligt op dit moment zwaar onder vuur i.v.m. de 1,8 miljoen onderschepte telefoontjes. Vorige week staatssecretaris Weekers (VVD) van financiën i.v.m. de chaos bij de belastingdienst. Staatssecretaris Klijnsma van de PvdA wordt op dit moment zwaar bekritiseerd i.v.m. haar absurde aanscherping van de bijstandswet. Ivo Opstelten (VVD) is een lachertje met zijn onrealistische opstelling inzake het coffeeshopbeleid. Het ‘gewiste’ telefoontje tussen Teeven (VVD) en van Reijn (VVD) gemist?

   Wanneer er eens kritiek is op de PVV wordt dat gezien als demonisering. Terwijl je andere partijen nooit hoort over dat ze gedemoniseerd worden, terwijl daar alle reden toe is. Kijk eens bij Geenstijl, daar spreken ze over Gutmenschen en Linksmenschen. Waarbij PVV aanhangers de goeden zijn en de Linkschen een minderwaardig ras.

   (in antwoord op Anton van Haasteren)
   • Kopje thee

    100% mee eens, bravo voor deze scherpe observatie.

    (in antwoord op reageermeneer)
    • marianne martens

     inderdaad en dan te bedenken dat je als stemmer net zo zal worden behandeld als de fractieleden en de voormalige fractieleden. Of anders gezegd: inwisselbaar
     voor een andere stemmarmot of een sjoelbak -schijf.

     (in antwoord op Kopje thee)
   • kletsmajoor

    Ik heb altijd begrepen dat GeenStijl met ‘Gutmenschen’ juist linkse mensen bedoeld, geen PVV-ers.

    Er is toch wel een verschil, vind ik. De bewindslieden die je noemt liggen onder vuur vanwege de slechte uitvoering van het beleid. De verwijten aan hen zijn heel concreet terwijl de verwijten aan PVV-ers vaker tendentieus (malicieus?) of op de persoon zijn. Niet altijd, overigens, want er zijn terecht een aantal PVV-ers weggestuurd.

    (in antwoord op reageermeneer)
   • Anton van Haasteren

    De titel van het stukje kun je toch redelijk tendentieus noemen.
    ” De nare sfeer in de PVV: fascinerend inkijkje in de omgangsvormen ”
    Zo wordt het toch niet bij de andere partijen omschreven.

    (in antwoord op reageermeneer)
    • AT

     Misschien is daar ook geen structurele ‘nare sfeer’ maar zijn er wel ‘nare situaties’ ?

     (in antwoord op Anton van Haasteren)
     • Anton van Haasteren

      In dit geval gaat het om de manier van de verslaggeving, en niet om de situatie.

      (in antwoord op AT)
  • AT

   De PVV kan denk ik wel wat hebben als het om ‘demoniseren’ gaat. In alle partijen heb je rommel, waar ook ruimschoots aandacht voor is. Maar als de PVV uitgelicht wordt beginnen mensen te roepen dat het een ‘hetze’ is. Typisch….

   (in antwoord op Anton van Haasteren)
 3. jan bosscher

  Ik geloofde het nooit maar het zijn toch ook net mensen.

 4. malky

  Inderdaad, en voorheen dat gedoe in de partij met de europese grootgraaiers Merkies en Berman, oh wacht….

 5. malky

  Inderdaad, en voorheen dat gedoe met europese grootgraaiers Merkies en Berman, oh wacht….

 6. knier

  Geurt is een egotripper,er zit veel scum bij die partij en veel van z’n standpunten deugen niet.
  Toch kon het wel eens zo zijn dat hij heel wat stemmen trekt wegens gebrek aan beter en het gepruts van de anderen die er al generaties lang een nog veel groter zooitje van maken.
  In het land der blinden is eenoog koning.

Reacties niet toegestaan