Britse vorstin zet personeel droog

Draconische bezuinigingen op de Britse eilanden hebben nu zelfs de hoogste kringen bereikt. Bekend is gemaakt dat het kerstfeest dat koningin Elizabeth haar personeel aanbiedt dit jaar zal komen te vervallen. Op deze manier hoopt men 50.000 pond uit te sparen, de kosten van dit jaarlijkse festijn voor 1.200 medewerkers.
Ze heeft het niet van een vreemde. Haar grootvader koning George V besloot ten tijde van de Eerste Wereldoorlog de sterke drank ten paleize uit te bannen, dit als eerbeton aan de vele soldaten die op het Europese vasteland in een oeverloze strijd waren verwikkeld. Toen deze maatregel bekend werd gemaakt, verlieten meerdere hooggeplaatse medewerkers acuut het koninklijke paleis, destijds Windsor Castle.
Van koningin Elizabeth is bekend dat ze bij vlagen bijzonder zuinig kan zijn. Zo loopt ze op Balmoral Castle in Schotland, waar ze in de zomer verblijft, steeds maar door de grote zalen om te zien of het licht wel uit is. 
Hierbij moet vermeld worden dat ze in Schotland voor eigen rekening verblijft, dit in tegenstelling tot de Nederlandse vorstin die gewoon alles voor niets krijgt.

Bron(nen):   The Daily Telegraph