We zullen nog veel horen van de Griekse bommengooiers (echte revolte op komst?)

Grote groepen Griekse jongeren weten dat hen geen enkele toekomst wacht. Ze groeien op in een failliet land waar het de komende decennia economisch slecht zal gaan. En er zijn er nog al wat die daarmee geen genoegen nemen. Er vielen al doden, ook door bommen, maar dat waren Grieken en haalde dus niet de journaals in de rest van Europa. Maar nu Merkel een bombrief heeft gehad, en de Zwitserse ambassade, komt er belangstelling.
En, schrijft Der Stern, terecht. Democratie is in Griekenland een tamelijk recente uitvinding (althans: 2500 jaar geleden waren de Grieken de eerste, maar in de moderne tijd de laatste) en dat die democratie deze crisis overleeft staat niet zonder meer vast.
Links en recht wordt gedreigd met geweld. En jong, anarchist links is maar vast begonnen. En omdat het,. zegt Der Spiegel, geen centrale guerrillabeweging is, maar een land dat in zijn geheel boos is, zal het slecht te bestrijden blijken.
De bommen zullen de crisis verergeren. Toeristen - een zeer belangrijke groep voor de economie - houden niet van bommen, en buitenlandse investeerders ook niet.
Marx zou het Verelendung hebben genoemd, wat nu volgt.
En zoals gezegd: democratie is in Griekenland niet vanzelfsprekend.

Bron(nen):