In Ierland breekt binnenkort de pleuris uit

Als de crisissfeer, de economische neergang en de onzekerheid over de toekomst nog lang aanhoudt, zal in Ierland binnenkort wel eens de pleuris uit kunnen breken. Zo waarschuwt de leider van een van Ierlands grootste vakbonden, die van de electriciteitswerkers.
Als de draconische ingrepen in publieke voorzieningen van 15 miljard doorgaan zal dat leiden tot ordinaire straatrellen en opstootjes met de politie. De vakbond roept op tot grootschalige burgerlijke ongehoorzaamheid tenzij de regering snel nieuwe verkiezingen uitschrijft, 'want zo kan het niet langer'
De vakbond vreest dat de aangekondigde maatregelen nog eens bovenop de enorme bezuinigingen komen die al genomen zijn. 'In dat geval zal het leven in Ierland ondraaglijk worden,' aldus de vakbondsman. Komende week gaat een noodkabinet zich over de ontstane situatie buigen. Om te beginnen met het vertrouwen in de banken hersteld worden, om een verdere uitvloei van geld en mensen tegen te gaan.
Nu weten we allemaal dat de soep van vakbonden nooit zo heet wordt gegeten als zij die opdienen, maar het leven in Ierland is op het moment allerminst een pretje.

Bron(nen):   The Observer