Meer Wikileaks: eerste politieke slachtoffer; Powned; Frankrijk probeert server te verbieden

In Duitsland is Helmut Metzer, de stafchef van de minister van Buitenlandse zaken, ontslagen. Volgens The Guardian was Metzner een mol die de Amerikaanse ambassade in Berlijn op de hoogte hield over de vertrouwelijke onderhandelingen inzake de nieuwe regeringsformatie van Angela Merkel.

Frankrijk probeert volgens Reuters de klokkenluiderssite te verbieden. Dit staat in een brief van de Franse minister van Industrie, Eric Besson, aan zijn medewerkers. De site wordt deels ondersteund door het Franse bedrijf OVH sinds de Amerikaanse host Amazon er mee ophield de site te ondersteunen. In de brief vraagt Besson om de site zo snel mogelijk te dumpen. 'Deze situatie is onacceptabel', schrijft de minister. ' Frankrijk kan geen internetsite hosten, die misbruik maakt van geheime diplomatieke relaties en mensen in gevaar brengt'.

Overigens is de site onder Wikileaks.ch ook niet meer bereikbaar, maar wel onder wikileaks.nl
En wist u dat de Nederlanders meebetalen aan Wikileaks? Op de website van Powned staat dat deze publieke zender Wikileaksoprichter Julian Assange helpt  door een 'mirror' ter beschikking te stellen voor de documenten.

Bron(nen):   The Guardian   Reuters  Powned