The Australian publiceert commentaar van Assange inclusief onthullingen

Politiek
dinsdag, 07 december 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
The Australian heeft een commentaar gepubliceerd van Wikeleaksvoorman Julian Assange. Dit zijn de belangrijkste punten:
-Wikileaks publiceert zonder enige vrees feiten die openbaar gemaakt moeten worden. -De donkere dagen van corruptie in de regering van Queensland laten zien wat er gebeurt als de politici de media uitsluiten de waarheid te rapporteren.
 -Ik vind dat het internet technologieën moet gebruiken om de waarheid te melden. -Men zegt dat ik anti-oorlog ben, maar dat is niet zo. Sommige naties moeten oorlog voeren, en er zijn rechtvaardige oorlogen. 
 -De Australische overheid probeert de boodschapper te doden omdat zij niet wil dat de waarheid wordt onthuld.
Hier onder nog een aantal vermeldenswaardige citaten van Assange: 'De Amerikaanse diplomatieke telegrammen onthullen een aantal opzienbarende feiten: De VS hebben hun diplomaten gevraagd om persoonlijk materiaal en informatie van VN-functionarissen en mensenrechtengroeperingen te stelen, met inbegrip van DNA, vingerafdrukken, irisscans, credit cardnummers, internetwachtwoorden en pasfoto's. Dit is in strijd met internationale verdragen'. 'Vermoedelijk worden ook pijlen gericht op Australische VN-diplomaten'. 'Koning Abdullah van Saudi-Arabië vroeg Amerikaanse functionarissen in Jordanië en Bahrein of het Iraanse nucleaire programma kan worden gestopt met alle beschikbare middelen'. 'Het Britse Irak-onderzoek werd vastgesteld om "Amerikaanse belangen" te beschermen'. 'Zweden is een verkapt lid van de NAVO dat de VS van informatie voorziet zonder dat het parlement dit weet'. 'De wervelstorm rond Wikileaks vandaag versterkt de noodzaak het recht te verdedigen van alle media om de waarheid te onthullen'.
Bron(nen): The Australian