Engelse ambassadeur over vrijlating terrorist: ‘Ghadaffi could have cut us off at the knees,’

De wereld (en ook de Nederlandse journalistiek) lijkt zich te hebben verloren in de vraag of het deugt om geheimen te verspreiden. Goede vraag, maar intussen gaan de onthullingen over al die leugens van onze leiders gewoon door. Zoals deze. De Engelse regering van Gordon Brown beweerde bij hoog en bij laag dat terrorist al Megrahi werd vrijgelaten omdat hij bijna dood was. Al Megrahi blies een Pan Am toestel op boven Lockerbie en werd daarvoor in Nederland berecht en in Schotland gevangen gehouden. Hij werd vrijgelaten omdat hij nog weken te leven had.
Dat hij desondanks nog altijd leeft is geen wonder. Hij werd namelijk vrijgelaten nadat de Libische leider Ghadaffi had duidelijk gemaakt dat hij alle Engelse belangen en alle Engelse personen die binnen zijn bereik waren of kwamen zou schaden als de man niet naar Libische grond werd gestuurd. 'They could have cut us off at the knees,' zei de Engelse ambassadeur daar over.
En aldus geschiedde. Terrorist vrij, BP en andere Britse bedrijven blij, parlement en volk belazerd.
En dat soort voorbeelden zijn er nu dagelijks. Zoals de leugens van Koenders en Cramer. En de leugen dat Saoedi-Arabie een bondgenoot is, of dat we in Afhanistan vechten om de Afghanen te helpen. Allemaal openbaar nu.
In The Guardian een mooi portret van de Libische leider aan de hand van de 'cables' van Assange. De man is geschifter dan we dachten. Die tent bijvoorbeeld, die heeft ook te maken met het feit dat hij niet op 1 hoog wil slapen. Hij wil wel vliegen, maar niet over water. Hij is dol op Spaanse dansen en kijkt mensen met wie hij spreekt vrijwel nooit aan.
Ook kan het gebeuren dat er in een gesprek met de man een stilte valt van minuten lang. Dan moet je als gast niet gaan praten, want dan wordt hij boos.

Bron(nen):   Guardian/database Wikicables